22.maijā Vecrīgā norisinājās Miesnieku ielas Gardēžu svētki, kurā piedalījās un par viesmīlību rūpējās restorāns "Burkāns", "Le dome" restorāna šefpavārs Māris Astičs, kā arī "Valtera restorāna" saimnieks un šefpavārs Valters Zirdziņš. Šo atraktīvo grupu papildināja "Noble Wine" galvenais vīnzinis Ronalds Pētersons un viņa stāstījumi. Vakara gaitā par muzikālo baudu rūpējās Elza Natha - ar savu samtaino balsi viņa neatstāja vienaldzīgu nevienu klausītāju.

Miesnieku iela citu Vecrīgas ielu vidū ir īpaša, jo apvieno sevī trīs īpašus restorānus, un katrā no tiem šefpavāri strādā, ar sirdi un dvēseli radot ēdienus no vietējiem produktiem - Latvijas dārzu, mežu un ūdeņu labumiem. Šoreiz viesiem īpašu svētku ēdienkarti kopā ar pieskaņotiem vīniem no "Noble Wine" piedāvāja restorāns "Burkāns" - gardēži varēja mieloties ar Usmas ezera zuti ar pavasara kressalātiem un dzērvenēm, variāciju par sparģeļiem un lauku olu, bet desertā tika pasniegti viegli marinēti rabarberi, pavasara piparmētras un kazas siers.

Šādus gardēžu svētkus ir plānots organizēt reizi divos mēnešos un jau tagad ir sācies darbs pie nākamo svētku rīkošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!