Foto: DELFI

Trešdien pusdienlaikā tveicīgas jūlija saules sildīti un spirdzinoša jūras vēja appūsti pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē 45 metrus virs Jūrmalas pacēlās ekskluzīvā restorāna Dinner in the Sky viesi, baudot skaistu skatu uz jūru, Dzintaru koncertzāles apkaimi un kūrorta atpūtniekiem.

Kā zināms, restorāns Dinner in the Sky ļauj saviem viesiem piedzīvot īpašas sajūtas - izmeklētus ēdienus, izcilu vīnu un šampanieti, mūziku un iespēju paskatīties uz pilsētu no putna lidojuma. Rīgā Dinner in the Sky noticis jau vairākas reizes, bet šonedēļ pirmo reizi restorāns viesojas arī Jūrmalā, Dzintaros, kur no 23. līdz 26.jūlijam ikvienam gardēdim ir iespēja baudīt augstas klases pavāru - Dinner in the sky galvenā šefpavāra Mikhela Heinmeta un restorāna 36.līnija šefpavāra Laura Aleksejeva sniegumu, uzzināt gastronomijas pasaules nianses, sūtīt debesu pastu, kā arī izgaršot teju 200 gadus sena šampanieša nama šampanieti dzīvās mūzikas pavadībā.

Viena no Jūrmalas Dinner in the Sky īpašajām rozīnītēm solās būt iespēja iepazīt sabrage ceremoniju jeb šampanieša pudeles atvēršanu ar zobenu. "Mūsdienās sabrage vairāk ir šova elements un norāda uz to, ka šampanietis ir uzvarētāju dzēriens," stāsta vīnzinis Jānis Kaļķis, vienlaikus uzsverot, ka ir kāds fakts, kas var ietekmēt cilvēka smaržu un garšas uztveri, un tas ir tieši attiecināms uz Jūrmalā notiekošo pasākumu.

"Mitrākā gaisā, kāds tas ir arī Jūrmalā, cilvēks garšas un smaržas var just labāk, jo pilnībā atveras tā receptori. Tāpēc tie, kas baudīs Dinner in the Sky, varēs pilnībā atklāt šampanieša un ēdiena garšas buķetes visdziļākās nianses. Šāda iespēja rodas ļoti reti un patiesi var uzskatīt par gardēžu un baudītāju lielo prieku un iespēju," papildina Jānis Kaļķis.

Dinner in the Sky ietvaros tās apmeklētāji var izvēlēties sev tīkamāko no vairākiem pacēlumiem: šampanieša, pusdienu, vakariņu un saulrieta, kuri savstarpēji atšķiras gan ar pacēluma ilgumu, gan piedāvātajām iespējām baudīt gastronomiskos labumus. Vakariņu un pusdienu laikā kopā ar viesiem "debesīs" paceļas ne tikai apkalpes locekļi, bet arī šefpavārs. Vairāk informācijas: http://www.dinnerinthesky.lv.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!