Foto: DELFI
29. februārī Vecrīgā, Līvu laukumā ar dziesmām, dejām, lustēm un gardiem ēdieniem tika svinēti pavasara tuvošanās svētki "Masļeņica – lielais pankūku cepiens". Pasākumā piedalījās gan Rīgas šefpavāri, gan Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar īpaši atlasītu programmu, kā arī Latvijas folkloras kolektīvi.

Masļeņica ir nedēļu ilgi austrumslāvu svētki, kuru laikā svinētāji atvadās no ziemas un sagaida pavasari un sauli. Rīgā šie svētki tiek rīkoti pirmo reizi ar mērķi mazināt tūrisma sezonalitāti.
"Masļeņica – lielais pankūku cepiens" programma tika veidota sadarbībā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, kas apmeklētājus priecēja ar īpaši atlasītiem muzikāliem priekšnesumiem no iestudētajām izrādēm. Pasākuma programmu un Masļeņicai raksturīgo skanējumu papildināja Latvijas folkloras kolektīvi "Barendejka" un "Suzorje".

Pasākumā piedalījās restorāni "Aqua Luna", "Čarlstons", "Entresol", "Ferma", "Garage", "Kaļķu vārti", "Ozo restorāns", "Tinto", kā ari pieci "Street Food Latvia" dalībnieki – "Bao", "Crepes cafe", "Vegstop", "Āzijas pankūkas" un "Hačapurija".

Svētku galvenais ēdiens bija dažādu veidu pankūkas gan saldas, gan sāļas. Šefpavāri piedāvāja nobaudīt tādas bliņu variācijas kā jūras velšu salāti pankūkā, pankūkas ar strausa gaļu, veģetāro pankūku burito, pankūkas ar stori, dāņu pankūkas ar karsto ķiršu mērci un putotu saldo krējumu u.c. Pasākumā īpaši bija padomāts arī par vegāniem un bezglutēna ēdieniem.

Bija nogaršojami arī citi gardumi – plāceņi, siera plācenīši, kliņģeri, vafeles, pīrāgi. Restorāni piedāvāja arī krievu, baltkrievu, ukraiņu, meksikāņu, gruzīnu virtuves ēdienus un iepazīstināja pasākuma apmeklētājus ar citu tautu tradīcijām.

Lūk, foto ieskats pasākuma norisē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!