Foto: F64

Otrdienas vakarā restorānā Kaļķu vārti aizvadītas līdz šim viskuplāk apmeklētākās viskija vakariņas, portālam Tasty.lv vēsta Rīgas Viskija kluba pārstāvji. Viskija vakariņas, kuras vadīja viskija eksperts, zīmola Edrington Group vēstnesis Martins Markvardsens, pulcējušas vairāk nekā 50 interesentu, tostarp arī Latvijā pazīstamus viskija ekspertus Jāni Kaļķi un Ansi Ancovu, kā arī vairākas sabiedrībā zināmas personas.

Vakara gaitā viesiem bija iespējams iepazīties ar vairākiem augstākās klases single malt viskijiem, kā arī nobaudīt dažādus ēdienus, ko sarūpējis restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers.

Pasākuma vadītājam Martinam Markvardsenam ir 24 gadu pieredze darbā ar augstākās klases viskijiem un 2000.gadā viņš ieguvis "Master of Malt" titulu prestižās sacensībās, kurās vērtētas zināšanas par viskiju un "aklās degustācijas" spējas. "Mana misija ir izglītot un apmācīt cilvēkus visā pasaulē, kā arī popularizēt single malt viskiju kā kvalitatīva dzīvesstila sastāvdaļu," stāsta Martins Markvardsens.

"Man ir patiess prieks par cilvēku atsaucību un sajūta, ka darām vērtīgu darbu. Rīgas Viskija klubs turpinās organizēt dažādus pasākumus: degustācijas, tikšanās ar ekspertiem, viskija vakariņas un, iespējams, pat braucienus uz viskija ražotnēm Skotijā un citviet," portālam Tasty.lv stāsta Rīgas Viskija kluba prezidents Andris Lūkins.

Jau vēstīts, ka šopavasar dibinātā Rīgas Viskija kluba misija ir sniegt zināšanas un dalīties pieredzē ar tiem, kam interesē single malt viskijs - dzēriens, kas tiek izgatavots no augstvērtīgākā spirta pasaulē, tā pamatā izmantojot miežu iesalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!