Jau piekto gadu Spīķeru laukumā zem klajas debess darbojas Rīgas svētku restorāns, kurā sadarbībā ar "Live Rīga" piedalās 15 Rīgas restorāni ar sezonālajiem ēdieniem, kas šogad veltīti Latvijas simtgadei.

Šoreiz uzsvars likts gan uz vietējiem produktiem, gan citu valstu raksturojošiem ēdieniem. Labākie Rīgas šefpavāri vienojušies godināt arī Latvijas simtgadi – piedāvātajās maltītēs dominē skaitlis simts. Tas caurvij ikkatru ēdienu, vai tie būtu simts grami, vienības, garšas, nianses vai pēc garšas.

Svētkos piedalās un apmeklētājus ar unikāliem ēdieniem sestdien līdz pat pulksten 20 priecē: 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt", "Avalon", "B-Bārs", "Entresol", "Eqqus", "Ferma", "Kaļķu vārti", "KID*", "Kolonāde. Mūsu stāsti..", "Le dome", "MUUSU Terase", "Osta"/ "Garage", "Tinto", "Rocket Bean Roastery" un "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".

Kā skaidro Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča: "Restorāni nereti izceļas ne vien ar izcilu ēdienu, bet arī ar pārdomātu un izsmalcinātu interjeru, kas rada patīkamu noskaņu un ļauj maltītei garšot vēl lieliskāk. Rīga pati par sevi ir ne mazāk izsmalcināta un apetīti rosinoša, tālab jau piekto gadu Rīgas svētku laikā iepriecinām svētku apmeklētājus ar brīvdabas restorānu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!