Foto: DELFI
6.februārī, dienā, kad pasaulē tiek svinēta Starptautiskā bārmeņu diena, ballējās arī Latvijas bārmeņi, klubā "Kaļķu vārti" tika noskaidrots arī Latvijas labākais bārmenis 2013.

Sīvā cīņā par labākā titulu sacentās seši Latvijas bārmeņi – Andris Reizenbergs (Balzambārs) un viņa brālis Inguss Reizenbergs, kurš ikdienā rūpējas par "Gemoss" mārketinga aktivitātēm un bārmeņu šoviem, Pēteris Repečko (Balzambārs), Deniss Smirnovs (Olympic Voodoo Casino), Lauris Leitis (restorāns Osiris) un Oļegs Hindogins (Trinity bar).

Konkurss noritēja trīs kārtās, kurās bārmeņiem bija iespēja demonstrēt gan radošās prasmes, sajaucot pašu izdomātus kokteiļus, gan arī teorētiskās zināšanas, atbildot uz specifiskiem jautājumiem par dzērieniem un mērojoties atjautībā ar Latvijas Bārmeņu federācijas valdi. Galu galā, apkopojot visās kārtās gūtos punktus, uzvaras laurus plūca Deniss Smirnovs, kurš neviltotas žūrijas simpātijas iemantoja ar paša izdomātu, baltos dūmu mutuļos pasniegtu kokteili Lavandas melodija.

Sacensības notika spraigā atmosfērā, kas atbilda arī pašu bārmeņu ikdienas darbam, kurā nepārtraukti jāeksperimentē. "Mēs bijām ekstremālos apstākļos, kur cīnījāmies līdz pēdējam. Bārmeņi ir pieraduši, ka visam jābūt skaidri un skaisti, bet konkursa laikā pat nebija pietiekami daudz laika pārdomāt – vai nu tu zini, kā rīkoties, vai arī zaudē. Tā ir nestandarta situācija bārmeņiem, es to sauktu par smadzeņu sprādzienu. Taču mēs pierādījām, ka esam labākie jomas profesionāļi," par sacensību norisi spriež uzvarētājs Deniss.

Kopā ar Latvijas labākā bārmeņa titulu Deniss saņēma arī vērtīgu dāvanu no Jameson – ceļazīmi uz starptautiskām bārmeņu sacensībām, par ko Deniss pauda lielu gandarījumu: "Es esmu paliecināts, ka man pietiek zināšanu, prasmju un radošuma, lai labi parādītu sevi arī Dublinā un godam demonstrētu Latvijas bārmeņu statusu citu profesionāļu acīs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!