Foto: DELFI
Ziemīgie laikapstākļi nebija šķērslis Vecrīgas sirdī pulcēties prāvam gardēžu pulkam, lai mestos gastronomiskos izaicinājumos. Rīgas ielu ēdiena jeb "Street Food" festivāls, kurš savā trīs gadu pastāvēšanas laikā jau paspējis iemantot starptautisku atzinību, šogad piedāvāja nobaudīt četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāru interpretācijas par Latvijas garšām.

Pasākums notika Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, sniedzoties līdz pat Līvu laukumam. Te bija sastopami ne vien pasaules līmeņa šefpavāri, bet arī starptautiski atzītais ielu mākslinieks Kiwie, ar kura palīdzību tika akcentēta ēdiena un ielu mākslas mijiedarbība.

Par festivāla apmeklētāju garšu kārpiņu labsajūtu gādāja 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Aprika", "Aqua Luna", "Centrālais gastro tirgus", "Entresol", "Ferma", "Garage/Osta", "Hercogs", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Le dome", "Steiku haoss", "Tinto", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".

Jau ziņojām, ka "Riga Street Food Festival" 2018. gada izskaņā "Best Event Awards World" apbalvošanas ceremonijā tika atzīts par trešo labāko publisko pasākumu pasaulē.

Lūk, ieskats ielu ēdiena festivāla norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!