Foto: DELFI
20. oktobrī Tallinas ielas kvartāla angārā norisinājās otrie "AUGam" ēdiena svētki. 15 ēdinātāji un tirgotāji piedāvāja daudzveidīgas maltītes bez dzīvnieku izcelsmes produktiem. Apmeklētāji varēja nobaudīt dažādu valstu tradicionālos ēdienus, kūkas, saldumus un ātrās uzkodas. Darbojās arī dārzeņu un ogu maiņas punkts, kurā jebkurš apmeklētājs varēja atstāt sev lieku vai paņemt sev vajadzīgu kultūraugu.

Dalībnieku vidū bija restorāns "Bao Bun", kas septembra beigās atgriezās no "European Street Food Awards" fināla Zviedrijā ar sudraba medaļu kategorijā "labākā veģetārā maltīte". Apmeklētājus priecēja arī pirmais vegāniska ēdiena treilera restorāns Latvijā "Vegstop", kas pasniedza burgerus un vrapus, kafejnīca "Miit", kas gatavoja "specialty" kafiju un vegānisku ielu ēdienu, uzņēmums "Glutenfrī", kas, rūpējoties par cilvēkiem ar glutēna nepanesamību, piedāvāja bezglutēna konditorejas izstrādājumus. Visas dienas garumā arī uzņēmumi "Nata Cafe", "GustameChurros", "Banananana", konditoreja "Putni" un "Mierā", pasniedza ēdienu, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus. Savukārt ar vegānisku produktu tirdzniecību nodarbojās "Zaļā maize", veģetārās uzturu skolas vadītājas Ditas Lases vadītais uzņēmums "Gardais", kā arī īpaši viesi no Igaunijas – "HappyV", kuri tirgoja pastētes un desas, kas Igaunijā ieguvušas balvu kā "labākais vegāniskais produkts".

"Plānots, ka "AUGam" svētki notiks četras reizes gadā, lai katrā gadalaikā piedāvātu iespēju izbaudīt augu valsts ēdiena sezonālo daudzveidību. Augu valsts ēdiens galdā jāliek jebkurā laikā, ne tikai vasarā, jo sezonas augļu un dārzeņu lietošana ir viens videi draudzīgas ēšanas principiem. Oktobris ir bagātīgs periods pēc ražas novākšanas, tāpēc rudens pasākumā ēdinātāji iepriecināja apmeklētājus ar sezonai raksturīgiem ēdieniem," skaidro Marta Turkupole, viena no pasākuma organizētājām.

Lūk, ieskats pasākuma norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!