Foto: DELFI
27. novembrī restorānā "Pullman Riga Old Town" notika jau piektā Latvijas vīndaru ražojumu degustācija “Latvijas augļu un ogu vīna skate 2019”. Pasākumā bija iespēja tikties ar trīspadsmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā notika arī vairākas aktivitātes, tostarp ikviens bija aicināts nobalsot par labāko vīnu.

"Latvijas augļu un ogu vīna skatē 2019" piedāvātie augļu, vīnogu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairumam no vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā.

Organizējot šo pasākumu, Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības mērķis ir popularizēt kvalitatīva augļu un ogu vīna gatavošanu, salīdzināt tirgū piedāvāto augļu un ogu vīnu kvalitāti, informēt patērētāju par piedāvājumā esošiem vīniem, kā arī izvērtēt vietējā vīnmateriāla potenciālu augstvērtīga produkta iegūšanai.

Šogad pasākumā piedalījās 13 sekojošas vīna darītavas un vīndari:

"Līgatnes vīna darītava"(SIA "Līgatnes vīna darītava", Ainārs Vanags);
"Durbes veltes' (SIA "Evi&Jo", Evija Kopštāle);
"Aizputes vīna darītava" (SIA "Aizputes vīna darītava", Mārtiņš Sants);
"Lubānas vīnotava" (SIA "Aiviekstes klēts", Oskars Žvagins);
"Jokas" (SIA "Jokas Development", Džons Brauns);
"Zilver vīndarītava" (ZS "Pīlādži", Jānis Zilvers);
"Tērvetes vīni" (SIA "Tērvetes veltes", Sandris Laizāns);
"Muižas vīns" (IK "Cremon 6", Jānis Mikāns);
"Mazburkas" (SIA “Mazburkas”, Gunta Niedra);
"Tēviņu mājas vīns (SIA "Tēviņi", Ivo Immermanis);
"Naukšēni" (SIA "Bauņu sēta", Jānis Baunis);
"Mednieki" (SIA "MMA studija", Martin Samm);
"Jaundzirnavnieki" (SIA "Jaundzirnavnieki", Gunārs Slavinskis).

“Tas, ka šī skate notiks jau piekto gadu un interese ir tikai pieaugoša, vēlamies to ar lepnumu jau nodēvēt par mūsus tradīciju! Tradīciju, kura ik gadu paver iespēju jebkuram vīna cienītājam iepazīt profesionālākos Latvijas augļu un ogu vīna meistarus, kā arī nobaudīt jaunākos vīndara veikumus un atklājumus. Sadarbībā ar pašmāju vīna darītavām esam radījuši arī mājas lapu www.latvijasvinature.lv, kura kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Gaidot skati, aicinu to noteikti apmeklēt," tā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības valdes loceklis Ričards Ivanovs.

Lūk, foto ieskats pasākuma norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!