Par godu pasaulslavenā īru viskija Jameson šķirnes Select Reserve ienākšanai Latvijas veikalos un smalkākajos restorānos ceturtdien, 7.novembrī, Kalnciema kvartālā notika īpaša ballīte.

Vakara gaitā viesi ne vien degustēja īpašo produktu, bet arī iepazina viskija mucu dedzināšanas mākslu, baudīja Mārtiņa Sirmā gatavotos ēdienus, ļāvās grupas "Dzelzs vilks" mūzikai, kā arī iepazina vēl nebijušu kokteiļu gatavošanu bārmeņu "Biezpiens un Rozīne" vadībā.

Lai viesiem izklāstītu Jameson Select Reserve unikalitāti, uz pasākumu bija ieradusies slavenā īru viskija vēstniece Kerolaina Magvaira. Pirms detalizētas garšas, smaržas un citu viskija nianšu degustācijas vēstniece izklāstīja produkta radīšanas stāstu. Proti, šo īru viskiju ražo tikai vienu reizi gadā, izmantojot īpašus miežus no viena lauka. Jo unikālāku šo produktu padara fakts, ka visa Jameson darītava uz trijām nedēļām tiek nodota četru meistaru rīcībā, kuri ir atbildīgi par tik svarīgu komponenti kā dzēriena garšas bagātināšana.

Kā jau tradicionāli augstākās klases īru viskijam pienākas, Jameson Select Reserve tiek trīskārši destilēts pēc Rich Single Pot metodes. Pēc tam tas tiek pildīts svaigi dedzinātās ozolkoka mucās, kas nodrošina garšas bagātību un viskija tīrību. Konkrētā metode pilnveidota burbona ražošanā, ugunij karamelizējot koksnē esošos cukurus, atbrīvojot ozola aromātu un izveidojot ogles kārtiņu. Kad pēc vismaz 10 gadiem viskijs sasniedzis vēlamo garšu, Jameson Select Reserve ir dzimis. Tā bagātīgajā smaržā jaušams nektarīnu, aprikožu un papaijas sulīgais saldums, savukārt garšā jūtams graudu saldenums ar dedzināta ozolkoka un vaniļas pikantajām notīm īpaši izsmalcinātam maņu piedzīvojumam.

Lai viesu garšas kārpiņām visa vakara gaitā piedāvātu ko nebijušu, arī pavārs Mārtiņš Sirmais savu gatavoto ēdienu sastāvā bija pamanījies iekļaut Jameson. Tāpat mucu dedzināšanas ietvaros, kas notika Kalnciema ielas pagalmā, viesiem tika nodrošināta karsto viskija kokteiļu baudīšana, kam sekoja bārmeņu "Biezpiens un Rozīne" viskija kokteiļu gatavošanas pamācība un pudeļu mētāšanas šovs. Lai atklāšanas svētki noslēgtos uz muzikāli spēcīgas nots, viesus priecēja grupas "Dzelzs vilks" uzstāšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!