Foto: Publicitātes attēli

Sezonas noslēguma raidījumā "Gatavo 3" komanda izvēlējusies visai neierastu raidījuma tematu – dateles. Viens otru raidījuma vadītāji centās pārsteigt ar neparastiem ēdieniem – Anna gatavoja cepumus ar datelēm un pistācijām, Uģis sarūpēja tadžīnu ar jēra gaļu un datelēm, bet Linda pamanījās tās paslēpt viltotā zaķa kukulītī.

Gatavo Anna

Anna, kā jau ierasts, iepriecināja ar ko saldu. Šoreiz tie ir cepumi, kuros paslēptas arī dateles. Pirms mīklas gatavošanas, jāsakapā dateles un nesālītās pistācijas. Pēc tam jau sekoja mīklas gatavošana – sviestu samaisa ar cukuru un šķipsniņu sāls. Tad sviestam pievienojas ola, milti, cepamais pulveris. Beigās mīklā atlika vien sabērt dateles, mazliet pistāciju un tā gatava.

Ja šos gardumus gatavo mājās, tad mīklu noturi ledusskapī. Pēc tam atliks mīklu sadalīt 16 vienādos gabaliņos, savirpināt bumbiņās un likt uz cepampannas. Tā kā cepumi cepšanas laikā izplūdīs, starp tiem jāietur atstarpes. Cepumi būs gatavi vien 10 minūšu laikā – ļoti ātri, lai iepriecinātu gardumu mīļotājus.

Foto: Publicitātes attēli

Gatavo Uģis

Uģis dateļu tematikai pievērsās pavisam interesanti, gatavojot jēra gaļu ar datelēm tadžīnā. Īpašajā traukā viņš lika burkānus, sīpolu, ķiploku, kas pirms tam ir apcepti pannā. Uģis iesaka gaļu cept zemākā temperatūrā ilgāku laiku, jo tad tā būs mīksta un sulīga. Maltītei viņš izmantoja jēra šķiņķi, nenogriežot saistaudus, jo tie palīdz gaļai saglabāties mīkstai.

Tāpat Uģis pats gatavoja garšvielu maisījumu piestā, samaļot kadiķogas, kuminu, kardamonu, kanēli, maltu ingveru, krustnagliņas un kurkumu. Ja mājās nav tadžīnas trauka, var izlīdzēties ar keramisko trauku, kam pārlikta folijas sloksne – efekts gan nebūs tieši tāds pats, bet maltīte noteikti izdošoties tikpat garda. Pirms tam gan Uģis visas sastāvdaļas, ieskaitot dateles, pasautēja pannā, lai tās kārtīgi sajauktos. Tad – visu traukā un krāsnī iekšā.

Gatavo Linda

Foto: Publicitātes attēli

Linda šajā raidījumā piedāvāja pavisam neparastu recepti – viltoto zaķi ar datelēm un citiem žāvētajiem augļiem. Receptes pamatā ir tītara maltā gaļa, kam Linda pievienoja smalki sagrieztus žāvētos augļus – dateles, rozīnes, aprikozes, melnās plūmes. Linda atļāvās gaļai pievienot arī kādu neparastāku sastāvdaļu – kanēli. Tāpat neiztikt arī bez ķiplokiem un sāls. Gaļu Linda rūpīgi samaisīja un lika garenajā cepamformā. Viltoto zaķi pēc tam atlika vien izcept krāsnī nepilnas 40 minūtes. Gatavo viltoto zaķi pasniedz ar kartupeļu biezputru, kam pievienots saldais krējums un brūnināts sviests.

Iedvesmojies un skaties raidījumu šeit:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!