Gāzētu vai negāzētu? Ar kādu ūdeni labāk veldzēties karstajā laikā?
Foto: Shutterstock

Lai arī ūdens ir tas, kas mums nepieciešams ik dienu, skaidrs, ka to vairāk lietosim tieši gada karstajā laikā. Vairāki Latvijas Televīzijas raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāji interesējas, kuru ūdens veidu labāk izvēlēties slāpju veldzēšanai – gāzēto, negāzēto, no krāna vai akas.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sertificēta uztura speciāliste Baiba Grīnberga saviem pacientiem vienmēr iesaka izvēlēties tīru ūdeni bez garšām, jo šādos dzērienos var būt pievienots cukurs un pat dažādi konservanti. Ja cilvēks dienā izdzer pusotru vai divus litrus ūdens, katru dienu papildus uzņemt šos konservantus un krāsvielas esot lieki.

"Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni – tā ir katra paša izvēle. Vienīgā atšķirība, kur bieži cilvēki maldās šajā ūdens pasaulē, ka jauc gāzēto ūdeni ar mineralizētu ūdeni. Mineralizētie ūdeņi ir šie sāļie ūdeni, kuriem ir augsts minerālvielu saturs, piemēram, daudz nātrija un citas minerālvielas, kad dod šo sāļo garšu. Ar šādiem ūdeņiem aizrauties noteikti nevajadzētu, jo tādā veidā iespējams ātri pārdozēt, piemēram, to pašu nātrija daudzumu savā uzturā," brīdina uztura speciāliste.

Ja ir kādas bažas, izvēloties ūdeni no krāna vai akas, tad uztura speciāliste iesaka veikt laboratoriskos izmeklējumus, lai uzzinātu, vai šajā ūdenī ir vai nav kāds mikrobioloģiskais piesārņojums.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Pārtikas revidents
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form