Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 10.septembrī laba ēdiena, kvalitatīva vīna un mūzikas cienītāji pulcējās Vecrīgas restorānā "Burkāns" uz Gardēžu vakariņām "Baltijas garšas". Viesus ar izmeklētām veltēm no abām valstīm, Latvijas un Igaunijas, cienāja titula Igaunijas Gada Pavārs 2013 ieguvējs un dažādu ciltu balvu īpašnieks talantīgais jaunais pavārs Pāvels Gurjanovs.

Pāvelu ikdienā var sastapt, strādājot Tallinas restorānā "CRU" - jauns, talantīgs, zinātkārs, ar labu garšas sajūtu un stilu apveltīts šefpavārs, kas pilnībā velta sevi talanta pilnveidošanai - par ko arī viesiem bija lieliska iespēja pārliecināties.

Sastrādājoties ar restorāna "Burkāns" komandu, šefpavāra darba rezultāts bija īpaši izmeklēts - svētku atmosfērā piecu kārtu vakariņās gardēži mielojās ar vēršastes buljonu, salmos ceptu sivēna sānu un sīgas ruleti. Restorāna viesiem bija iespēja pagaršot arī tik neparastas lietas kā kumelīšu sorbertu, smiltsērkšķu putas un zirņu ziedputekšņus. Tāpat tika pasniegts "šefpavāra kompiments" ar kazas sieru, kuru gatavo tikai vienā īpašā vietā, un rudzu maizi ar riekstiem un žāvētām dzērvenēm, ko gatavo restorānā "CRU". Savukārt deserts sastāvēja no riekstu trifeles, šokolādes čipsiem, cukurvates, aveņu ogām un piparmētras.

Katru ēdienu papildināja tam īpaši piemeklēts vīns, par kuru rūpējās Aigars Lukstiņš, kompānijas "Liviko" vīnzinis. Ekspertam bija uzticēts interesantais pienākums piemeklēt ēdieniem atbilstošus vīnus no "Masi" vīna darītavas - vakarā gaitā viesi uzzināja sīkāk par katru piedāvāto vīnu, kāpēc konkrētais vīns piemekēts attiecīgajam ēdienam, kā arī nianses par to, kā labāk izcelt vīna un ēdienu saskaņu. Par muzikālo baudījumu vakara gaitā rūpējās Elza Natha un Jānis Ruņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!