Foto: Birdcherry and Willow design
Iznākusi Ārijas Avotas ilgi lolotā un gatavotā pavārgrāmata bērniem "Mana mīļākā pavārgrāmata". Grāmatas receptes ir klasiskas, bet grāmatas forma ir ļoti mūsdienīga – tā ir interaktīva: katrai receptei pievienots QR kods ar receptes gaitu, lai gatavošana kļūtu vēl vieglāka.

Ārija Avota ir diplomēta pārtikas tehnoloģe un daudzu recepšu autore. Savu sūtību viņa jūt nevis vienkārši ēst gatavošanā, bet dziļākā recepšu izpētē. Kā viņa pati saka: nevis vienkārši cept kūkas, bet interesēties par receptēm, testēt receptes un nonākt pie vislabākās.

Ārijai vistuvākās vienmēr bijušas klasiskas, kārtīgi izstrādātas un gadie pārbaudītas receptes – siera kūka, Cēzara salāti, kūka "Pavlova", franču sīpolzupa un citas. Deviņdesmitajos gados vairākus gadus dzīvojot Amerikas Savienotajās Valstīs, Ārija sākusi veidot jaunas receptes, atklājot jaunas garšas, iepazīstot jaunas garšvielas.

"Mana mīļākā pavārgrāmata" domāta bērniem, kas sper pirmos soļus pavārmākslā. Grāmatā apkopotas populāras un bērnu iecienītas ēdienu receptes ar ērti pārskatāmām gatavošanas procesa fotogrāfijām un īsiem video, kurus var noskatīties, noskenējot QR kodus.

Grāmatā ir apkopotas iecienītākās cepumu, kēksiņu, mafinu un braunija receptes, populārākās burkānu kūkas, šokolādes sieriņu un daudzas citas receptes. Tā kā bērniem patīk jaukt dzērienus, tajā ir mohito, pina coladas, karstā Ziemssvētku dzēriena un citu veselīgu kokteiļu receptes. Ar grāmatas palīdzību bērni varēs iemācīties, kā pagatavot pufīgās paniņu pankūkas, Meksikāņu tako un jautri satīt kārtainās mīklas hotdodziņus.

Pavārgrāmatas misija ir stiprināt bērnu izpratni par tradīcijām, ģimenes kopā būšanas spēku un ēst gatavošanas prieku.Tās uzdevums ir iemācīt bērnam iemīlēt ēst gatavošanas procesu jau no bērnības, iegūt drošības sajūtu un pārliecību, ka sanāk un izdodas.

Pārliecību par sevi virtuvē var iegūt, tikai darbjoties un mēģinot. Tāpēc pavārgrāmata ir labs palīgs ne tikai bērniem, bet visiem kulinārijas iesācējiem, kuri baidās sākt un mēģināt. Grāmatā receptes atainotas soli pa solim un tajā publicētas tiešām kārtīgi pārbaudītas un niansēs izstrādātas receptes – labākie braunija cepumi, pārbaudīta burkānu kūka, visgaršīgākai mājās gatavots popkorns un citas. Soli pa solim gatavotājs tiek vests līdz lieliskam rezultātam – tā, lai arī pašiem nepārliecinātākajiem izdotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!