Foto: Shutterstock
Viena no pasaulē atzītākajām ir japāņu virtuve, kurā maltītes gatavošana tiek pielīdzināta īstai mākslai. Kulināra galvenais uzdevums ir saglabāt produktu pirmatnējās īpašības un izcelt to skaistumu. Minimālisms, kas raksturīgs japāņu estētikai, atspoguļojas arī ēdienos. Jāpiemin, ka japāņu ēšanas kultūras filozofija balstās uz to, ka lielākā daļa ēdienu tiek ēsti svaigā veidā, nevis cepti vai vārīti.

Protams, pats populārākais japāņu ēdiens pasaulē ir suši. Tas var būt gan ļoti vienkāršs, kuru ikviens var pagatavot mājās, gan meistarīgs kulinārs mākslas darbs, kura pagatavošanai ir nepieciešama ilggadēja pieredze un prakse. Suši pamatā ir īpaši, tā gatavošanai paredzēti rīsi, kurus papildina vai nu jēla zivs, dārzeņi, tofu vai jūras zāles. Varbūt vēlies pagatavot vienkāršo suši ar avokado un lasi?

Japāņi, protams, ēd ne tikai suši. Kas raksturīgs Japāņu virtuvei, skaidro Japan-guide.com autori.

Rīsi

Foto: Shutterstock

Jūras veltes un zivis

Foto: Shutterstock

Gaļa

Foto: Shutterstock

Dārzeņi un augļi

Foto: Shutterstock

Citi iecienīti ēdieni

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!