Izsmalcināti greznā japāņu virtuve
Foto: Shutterstock

Viena no pasaulē atzītākajām ir japāņu virtuve, kurā maltītes gatavošana tiek pielīdzināta īstai mākslai. Kulināra galvenais uzdevums ir saglabāt produktu pirmatnējās īpašības un izcelt to skaistumu. Minimālisms, kas raksturīgs japāņu estētikai, atspoguļojas arī ēdienos. Jāpiemin, ka japāņu ēšanas kultūras filozofija balstās uz to, ka lielākā daļa ēdienu tiek ēsti svaigā veidā, nevis cepti vai vārīti.

Protams, pats populārākais japāņu ēdiens pasaulē ir suši. Tas var būt gan ļoti vienkāršs, kuru ikviens var pagatavot mājās, gan meistarīgs kulinārs mākslas darbs, kura pagatavošanai ir nepieciešama ilggadēja pieredze un prakse. Suši pamatā ir īpaši, tā gatavošanai paredzēti rīsi, kurus papildina vai nu jēla zivs, dārzeņi, tofu vai jūras zāles. Varbūt vēlies pagatavot vienkāršo suši ar avokado un lasi?

Japāņi, protams, ēd ne tikai suši. Kas raksturīgs Japāņu virtuvei, skaidro Japan-guide.com autori.

Source

Tasty

Tags

Dārzeņi Japāņu virtuve Zivis tējas Augļi Gaļa Garneles Jūras veltes Kalmāri Ķīnas kāposts Lasis Pupiņas Rīsi Suši rīsi Tofu
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form