Foto: Publicitātes foto

Latvijas gardēžiem par prieku, pēdējā laikā ne viena vien pašmāju ēstuve, apmeklētāju pievilināšanai, iekļauj ēdienkartē īpašus "izaicinājumus", piedāvājot pievarēt iespaidīga izmēra ēdiena porciju, par kuru veiksmes gadījumā nav jāmaksā. Šoreiz sociālo tīklu lietotāju uzmanības lokā nonācis Purvciema krodziņa "Vecais Pēteris" gigantiskā burgera izaicinājums.

Krodziņa "Facebook" lapā pieejamā informācija vēsta, ka porcijas kopējais svars ir aptuveni 2.5 kilogrami. Ja viens pats būsi spējīgs apēst šo mega lielo burgeri vienas stundas laikā, tad tev par šo prieku nebūs jāmaksā. Savukārt, ja būsi pārvērtējis savas spējas, tad nāksies šķirties no 19 eiro un 50 centiem – tāda ir izaicinājuma cena.

"Vecā Pētera" saimnieks Edgars Podziņš "Tasty" atklāj, ka ideja par izaicinājumu radusies jau pirms gada, meklējot labākās amerikāņu burgeru receptes: "Skatoties dažādus burgeru pagatavošanas veidus, atradu video, kurā viens amerikāņu BBQ bārs piedāvāja līdzīgu izaicinājumu saviem klientiem. Šī ideja likās ļoti laba, jo Latvijā šāda izmēra burgerus nekur nebiju redzējis. Pagāja diezgan ilgs laiks, kamēr atradām ceptuvi, kura bija gatava priekš mums cept šāda izmēra burgeru maizītes. Kad beidzot radās iespēja tik pie šīm maizītēm, tad jau vairs šķēršļu nebija un tapa lielais izaicinājuma burgers. Papildus burgerim, protams, tiek pasniegti arī frī kartupeļi, jo tā ir klasika, bez kuras burgers justos vientuļš un nepilnīgs."

"Izaicinājuma laikā drīkst padzerties, mēs piedāvājam ūdeni bez maksas. Par pārējiem dzērieniem, ja tādus kāds gribēs, būs jāmaksā," noteikumus precizē krodziņa saimnieks.

Foto: Publicitātes foto

Edgars nevairās atklāt arī izaicinājuma burgera sastāvdaļas un to svaru. Lūk, kāds produktu apjoms būs jāpieveic katram, kurš pieņems izaicinājumu:

  • 500 g burgermaizes;
  • 600 g liellopa maltās gaļas;
  • 250 g salātlapu maisījuma;
  • 150 g marinētu gurķu;
  • 250 g tomātu;
  • 200 g bekona;
  • 100 g marinētu sīpolu;
  • 150 g Čedara siera;
  • 200 g sinepju mērces;
  • 50 g pašgatavotas BBQ mērces;
  • 50 g halapenjo piparu (nav oligāti jāēd tiem, kas nemīl asu).
  • 400 g frī kartupeļu.

Kopējais izaicinājuma komplekta svars ir 2.9 kilogrami, bet katras konkrētas porcijas svars var būt nedaudz atšķirīgs.

Foto: Publicitātes foto

Jāņem vērā, ka šis dāsnais piedāvājums krodziņā būs pieejams no 13. līdz 28. februārim. Lai ar milzu burgeri varētu pacīnīties pēc iespējas lielāks skaits apmeklētāju, pieņemts lēmums, ka konkrētajā laika posmā katrs interesents drīkstēs izmēģināt spēkus tikai vienu reizi.

13. februāri, kas bija pirmā oficiālā izaicinājuma diena, krodziņā esot ieradušies divi puiši, kuri piedalījās izaicinājumā, tomēr gigantiskie burgeri ņēma virsroku pār ēdājiem un izaicinājums netika pieveikts. Paši jaunieši atzina, ka esot piedalījušies vairāk prieka pēc, bet tomēr ar cerību un ticību saviem spēkiem.

Krodziņa saimnieks atklāj, ka šobrīd ir pieteikušies ļoti daudz censoņu, tādēļ, ja vēlies baudīt izaicinājumu sev vēlamajā laikā, vēlams telefoniski iepriekš pieteikt galdiņu.

Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!