Foto: Publicitātes attēls

27. augustā Jelgavā jau 22. reizi norisināsies gada gardākais notikums – Vispārējie Latvijas piena, maizes un medus svētki. Savukārt Driksas upes ūdeņos viļņus šķels Jelgavas un apkārtnes azartiskākās komandas, piedaloties 20. "Baltais" piena paku laivu regatē, vēsta Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Vispārējie Latvijas piena, maizes un medus svētki

Hercoga Jēkaba laukumā un skvērā aiz Jelgavas kultūras nama no pulksten 11 līdz 17 tradicionāli uz svētku gadatirgu aicina maizes, medus, piena ražotāji un amatu meistari no visas Latvijas. Plānota arī plaša koncertprogramma, kurā piedalīsies grupa "Zvaigžņu lietus" un Jelgavas amatiermākslas kolektīvi.

Sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību no pulksten 11 līdz 13 notiks degustāciju konkurss "Atzītākais Latvijas medus 2022" un dalībnieku stendu konkurss "Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022". Savukārt no pulksten 11 līdz 14 kopā ar Latvijas Maiznieku biedrību, asociāciju "Lauku ceļotājs" un Jelgavas Amatu vidusskolas jaunajiem speciālistiem norisināsies sajūtu pārgājiens "Rudzu maizes ceļš". Tā laikā būs iespēja spēlēt spēles, noteikt rudzu maizes spēku, meklēt rupjmaizes garšas, kā arī piedalīties citās aktivitātēs.

Foto: Publicitātes attēls

Svētku laikā, no pulksten 12 līdz 14, skvērā aiz kultūras nama jelgavnieki un pilsētas viesi aicināti izzināt veidus, kā dzīvot dabai draudzīgāk sarunās "Iedvesmojies zaļajā platformā" kopā ar "Elektrum", "Zaļās jostas", Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Latvijas Maiznieku un Latvijas Biškopības biedrības pārstāvjiem. Platformā tiks pārrunātas tādas tēmas kā bišu nozīme dabā, maizes ierauga veidošana, atkritumu šķirošana un alternatīvā enerģija.

Tūlīt pēc sarunu cikla noslēguma interesenti varēs reģistrēties spraigām burgeru ēšanas sacensībām kopā ar Oak'A Burgers, kas norisināsies skvērā aiz kultūras nama pulksten 14.30.

"Baltais" piena paku laivu regate

Jau 20. reizi Jelgavā pulcēsies atraktīvākās draugu un kolēģu kompānijas, demonstrējot savu izdomu Eiropā vienīgajā piena paku laivu regatē. Arī šogad spraigos sacensību notikumus vērosim pašā pilsētas centrā – uz Driksas upes. Sacensību dalībnieki cīnīsies par inovatīvākās, lielākās, dizainiski augstvērtīgākās un ātrākās laivas titulu, kā arī par jubilejas "Grand Prix". Brīvdabas koncertzālē "Mītava" pulksten 21 notiks uzvarētāju apbalvošana 21 pēc tam ballīti iegriezīs grupa "Dakota".

Foto: Publicitātes attēls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!