Foto: Publicitātes foto

30. jūlijā Rīgā notiks slepens un elegants pop-up pikniks pilsētvidē, kura norises vietu pasākuma dalībnieki uzzinās tikai dažas stundas pirms vakariņu sākuma. Šādi pasākumi jau guvuši milzu popularitāti visā pasaulē, ik gadu pulcējot vairākus simtus un pat tūkstošus kultūras entuziastu un gardēžu, portālam "Tasty.lv" vēsta pasākuma idejas autore un organizatore Gunta Skalberga.

L'elegante Pop–Up Picnic jeb elegantais pop-up pikniks ir iedvesmojošas vakariņas pilsētvidē - skaistā, bet vakariņošanai neierastā, publiskā vietā. Pasākums ļauj izrauties no ikdienas rutīnas un sajusties kā tūristam paša pilsētā, ieraugot agrāk nepamanīto. Vakars tiek pavadīts, svinot un izbaudot prieku, ko sniedz elegantas vakariņas kopā ar seniem un jauniegūtiem draugiem, kurus apvieno skaistuma mīlestība, laba gaume un mirkļa burvība. Pirmais šāds slepenais pop-up pikniks Rīgā notika pagājušajā gada vasarā Mežaparkā.

Tiem, kuri vēlas nokļūt slepenajā piknikā, iepriekš jānosūta pieteikums un jāsamaksā dalības maksa (detalizētāka informācija atrodama mājas lapā www.popupicnic.lv). Intriga par slepenās piknika vietas adresi tiek saglabāta līdz pat pēdējam brīdim un tikai pasākuma dienā plkst. 15.00 vakariņu dalībnieki saņems norādes, kur plkst. 18.00, tērptiem eleganti baltā, jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu, galda dekorācijas un īstus traukus svētku atmosfēras radīšanai. Savukārt organizators ir parūpējies par visām atļaujām un saskaņojumiem pasākuma rīkošanai. Tāpat organizators nodrošina galdus, krēslus un muzikāli izklaidējošo daļu. Ir padomāts arī par aizņemtajiem vakariņotājiem, viņiem būs iespēja savlaicīgi pasūtīt ēdienus piknika grozam, kurus sarūpēs Vīna bāra "Garage" pavāri. Pārējais pasākuma process un pasākuma atmosfēra tiek radīta, kopīgi sadarbojoties, un procesā tiks iesaistīti visi vakariņu viesi.

"Es vēlējos radīt pasākumu, kurš tiktu mērķtiecīgi balstīts uz tām vērtībām, kuras mūsdienu straujajā dzīves ritmā atliekam aizvien uz vēlāku laiku – priecāšanos un mirkļa izbaudīšanu, pilnvērtīgu iesaistīšanos un nesteidzīgu komunikāciju ar mums svarīgajiem cilvēkiem – ģimeni, draugiem. Vēlējos radīt pasākumu, kura veidošanā var iesaistīties un piedalīties ikviens tā dalībnieks, kā arī izcelt Rīgas kultūrvidi, arhitektūru. Šajā pasākumā vēlos likt paraudzīties ar citām acīm uz vietām pilsētā, kuras ikdienas skrējienā reti pamanām, nemaz nerunājot par to izbaudīšanu. 

Es ticu, ka ir iespējams, kaut pamazām, bet mainīt vispārpieņemtos stereotipus par pikniku kā tādu un kopā būšanu. Vēlos lauzt priekšstatu, ka pikniks ir vienīgi šašliku cepšana vasarnīcas dārzā, pirms tam ieskrienot lielveikalā pēc gandrīz gataviem produktiem. Es ticu, ka arī mēs, līdzīgi kā parīzieši, varam pikniku pārvērst par svētkiem. Par svētkiem sev! Saposties, lēnām un aizmirstot mūžīgo steigu, ar eleganci priecāties par esošo mirkli un svinēt dzīvi, izbaudot vienkāršas lietas, kas priecē ikvienu – nesteidzīgas sarunas, brīnišķīgu ēdienu, lielisku vīnu un kopā būšanu, vakariņojot ar cilvēkiem, kuri mums ir svarīgi un mīļi," stāsta Gunta Skalberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!