Foto: DELFI
Latvijas svētku noskaņās ceturtdien, 14.novembrī, tika svinēts arī pie veikala Maxima Rīgā, Deglava ielā 67 - tur pavāra Ginta Oša uzraudzībā tapa lielā Latvijas zivju zupa, katlā liekot Baltijas jūrā un Latvijas upēs un ezeros sastopamās zivis, tostarp raudas, brekšus, asarus, mencas, karpas un līdakas.

"Lielā katlā brīvdabā zupu uzvārīt nemaz nav tik viegli – noteikti nepieciešams sagatavoties jau laikus, lai viss izdotos, kā plānots. Arī mēs jau laikus domājām par sastāvdaļām, kuras nepieciešamas gardas Latvijas zivju zupas pagatavošanai, kā arī ieplānojām, kā tā tiks vārīta – izmantojām tikai svaigas zivis, pirms tam sagatavojot buljonu. Ar veikumu esmu apmierināts – no cilvēkiem dzirdēju tikai pozitīvas atsauksmes un komplimentus," stāsta pavārs.

Gints Osis zupu vārīja, pagatavojot zivju buljonu, tam pievienojot garšvielas, dažādus dārzeņus – kartupeļus, burkānus, sīpolus, kā arī Baltijas jūrā un Latvijas upēs un ezeros sastopamas zivis – raudas, brekšus, asarus, mencas, karpas un līdakas.

Kopumā lielajā pusdienošanā tika pagatavots vairāk nekā 100 litru gardās Latvijas zivju zupas. Svētku noskaņā, skanot latviešu mūzikai, pasākumā ar gardo zupu un dažādām uzkodām mielojās aptuveni 500 cilvēku – gan Maxima pircēji, gan tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. Par godu valsts svētkiem pasākuma laikā ikvienam tika arī pa Latvijas karodziņam, ko piespraust pie apģērba vai piestiprināt pie auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!