Vai esi kādreiz aizdomājies, kā tiek gatavoti saldie našķi – krāsainās mazās karameles un karameles uz kociņiem? Izrādās, smalkie zīmējumi karamelēs tiek rūpīgi likti kopā brīdī, kad karamele tiek virpināta. Lūk, neliels ieskats tajā, kā saldumi top "Karameļu darbnīcā" Jelgavā!

Karameļu pamata masa tiek vārīta no cukura, glikozes sīrupa un ūdens. Pēc tam tai tiek pievienota citronskābe un zemeņu garša. Karstā karameles masa tiek iekrāsota ar dabīgām sastāvdaļām – zaļo krāsu iegūst no spinātiem un nātrēm, dzelteno no oranžā burkāna, bet sarkano no melnā burkāna.

Kad masa iekrāsota un nedaudz padzisusi, to staipa un mīca, lai veidotos dažādas formas un smalki ornamenti. Zīmējumi tiek iegūti, stiķējot vairākas karameles "desas" vienu pie otras, un tad satinot vienā lielā karamelē. Pēc tam ritulis tiek izstiepts smalkā jo smalkā karamelē, ko pēc tam sagriež vai virpināta.

"Karameļu darbnīcas" vispopulārākās karameļu garšas ir upeņu un zemeņu. Bet starp visneparastākajām garšām ir vīgriežu, priežu sīrupa un pat ķiploku karameles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!