Kā uzvārīt olu bez čaumalas?
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tie, kuri redzējuši filmu "Džulī un Džulija" (Julie & Julia) atminās tās galvenās varones nedienas ar olas vārīšanu bez čaumalas. Šādas olas pagatavošana ir izaicinājums katram gardēdim. BBC pavāri stāsta kā soli pa solim nonākt pie garda rezultāta.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

  • Katliņu līdz pusei piepilda ar ūdeni, kuram nedaudz pievieno etiķi, sāli un sāk vārīt.
  • Kamēr ūdens vārās, laikus jāsagatavo ola, iesitot to bļodiņā. Vēlams izmantot svaigas olas.
  • Kad ūdens teju sāk vārīties, tajā ar karoti jāizveido neliels virpulis, kurā jāieslidina ola.
  • Ola jāpavāra 1-2 minūtes un tad uzmanīgi ar karoti jāizceļ no ūdens.
  • Lai ola nosusinātos, to vajag uzlikt uz papīra dvieļa.

Bez čaumalas vārītas olas ir lielisks brokastu ēdiens vai piedeva salātiem. Tā ir daudz maigāka un patīkami mīkstu vidiņu.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form