Foto: DELFI

Pavisam drīz Rīgā notiks šova izrāde ''Kriminālās vakariņas'', kuru laikā apmeklētāji baudīs izsmalcinātu ēdienu Mārtiņa Rītiņa vadībā, šova režiju ar Regnāra Vaivara iestudējumu un izcilus kokteiļus, par kuru tapšanu un pieskaņošanu pasākumam sarunā ar Tasty.lv atklāja ekskluzīvo dzērienu eksperts Edgars Grišulis.

Draudzīga sadarbība

Tā kā katram ēdienam tiks pasniegts savs īpašais kokteilis, tad arī atšķiras to baudīšanas rituāls. Šajā gadījumā kokteiļu meistars iesaka vispirms baudīt kokteili un tad ēdienu, nevis otrādi, kā tas varbūt ir pierasts, jo tieši tad varēs vispilnīgāk izbaudīt šo radīto harmoniju. Edgars stāsta, ka šoreiz kokteiļi ir pat sava veida garšu kārpiņu sagatavotāji, jo tie rada priekšstatu par gaidāmo ēdienu un noskaņu, un savā veidā pat sagatavo ēdājus vakariņām. Kokteiļu pieskaņošana ēdieniem un šīs simbiozes baudīšana katram noteikti būs liels piedzīvojums.

Foto: DELFI

Vai ar kokteili var pārsteigt?

Vaicāts, kādam ir jābūt kokteilim, lai tas pārsteigtu tā baudītāju, ir jābūt ievērotām vairākām niansēm. ''Skaidrs, ka mūsdienās vairs nevienu nepārsteigs ar zilas krāsas kokteili, priekšstats par to jau labu laiku ir citāds, tāpēc arī prasības ir augušas, un tas noteikti vērtējams pozitīvi. Lielisks kokteilis noteikti būs garšās un aromātos sabalansēts, no kvalitatīvām, pašu gatavotām izejvielām gatavots.'', stāsta kokteiļu radītājs. Protams, arī ''Kriminālās vakariņas'' nebūs izņēmums, un šeit nesagaidīt kokteiļus ar papīra lietussardziņiem, bet gan tādus, kas cieši pietuvināti ēdieniem, un tieši tas varētu būt vislielākais pārsteigums. Piemēram, dekorācijās izmantotās sēnes ar rozmarīnu noteikti ir reti manāma savienība kokteilim, un tā vien dēļ būtu vērts piedalīties šajā piedzīvojumā.

Foto: DELFI

Kas patīk latviešu garšu kārpiņām?

Latviešiem patīk ļoti dažāds piedāvājums, ja vien tas tiek pareizi pasniegts, jo nezinot iespējamās garšu un aromātu kombinācijas, neviens neuzdrošināsies lūgt pagatavot kaut ko oriģinālu, taču pēdējā laikā arvien vairāk cilvēki ir gatavi iepazīt kokteiļu dažādību un meistarību, savos novērojumos dalās Edgars.

Interesanti ir Edgara novērojami, ka sievietes vairāk iecienījušas kokteiļus ar augļu garšas un aromāta niansēm un saldi skābām notīm, bet vīriešiem arvien vairāk patīk izteiktāku un spēcīgāku garšu kokteiļi, un par teiktā patiesību arī varēs katrs pats pārliecināties ''Kriminālo vakariņu'' laikā.

Foto: DELFI

Uz jautājumu, kāds varētu būt krimināli labs kokteilis, saņemam atbildi – ''tāds, kura dēļ baudītājs būtu gatavs izdarīt kādu likumpārkāpumu.''

Edgars Grišulis sniedza arī nelielu ieskatu pasākumā gaidāmo kokteiļu klāstā, pagatavojot tos mūsu acu priekšā un ļaujot kaut nedaudz iepazīties ar gaidāmajiem pārsteigumiem, kas, protams, visi netika atrādīti, lai paliktu vieta arī kam negaidītam. Tomēr ziņkārīgie un iekārdinātie par pasākumu vairāk var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!