Foto: PantherMedia/Scanpix
Īstā piedeva kafijai aromātisko dzērienu padarīs vēl garšīgāku un patīkamāku.

Vaniļa

Vaniļa veicina smadzeņu darbību un nomierina nervus. Saldais aromāts nomierina, palīdz mazināt stresu un rada mierīga komforta sajūtu.

Kafiju, kurai pievienota vaniļa, iesaka dzert vakarā, jo, kā zināms, vaniļa darbojas arī kā afrodīzijs. Ne velti šo aromātu īpaši novērtē nule kā iemīlējušies!

Citrons

Jā, jā, kafija ar citronu! Citrusaugļiem piemīt tonizējošas spējas. Savukārt citronos esošais C vitamīns neitralizē kafijas kaitīgo ietekmi uz asinsvadiem.

Kanēlis

Kafija ar kanēli garšo lieliski. Aromātiskais dzēriens sasildīs īpaši aukstās dienās. Kanēļa smarža uzmundrina un aizdzen drūmās domas un depresiju. Ja ir sajūta, ka tuvojas slimība vai organismu nomāc vājums, iedzer tasīti kafijas, kam pievienota šķipsna malta kanēļa! Kanēlis piešķirs papildu enerģiju un veicinās spēku pieplūdumu.

Kafija ar kanēli ir īstā izvēle tiem, kas sapņo par atbrīvošanos no liekā svara, aromātiskā piedeva mazina tieksmi pēc saldumiem, dabiski izteiksmīgā garša rada sajūtu, ka tiek ēsts deserts.

Piens

Piens pastiprina kafijas antioksidējošo iedarbību un, iespējams, kompensē kofeīna kaitīgo ietekmi. Pievienojot kafijai pienu, daļēji tiek kompensēta kalcija izskalošanās no organisma, kā arī kuņģa gļotāda tiek pasargāta no kairinājuma, tā vismaz uzskata britu uztura pētnieki.

Kardamons

Kardamons kafijai piešķir atsvaidzinošu, tonizējošu un uzmundrinošu efektu, vienlaicīgi kalpojot kā profilakses līdzeklis cīņā ar saaukstēšanos. Tāpat kardamonam piemīt sāpes mazinošas īpašības.

Izdzerot tasi kafijas, kam pievienots kardamons, nomierinās nervi un atjaunojas spēki - varam atkal darbā gāzt kalnus! Tāpat kardamons neitralizē pārlieku agresīvo kofeīna iedarbību, raksta "Womenshealth".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!