Aizverot aiz sevis restorāna "The Traveller" durvis, pēc brīža noteikti pieķersi sevi ar smaidu sejā kavējamies krāsainajos iespaidos, jo šī vieta pārsteidz ar vairākiem patīkamiem jauninājumiem: restorānā var nobaudīt internacionālu virtuvi ar patiešām karstu "pipariņu" – "teppan", daudzveidīgus ēdienus no svaigi gatavotas pastas, vērot saldējuma tapšanas brīnumu, apmeklēt īstu šokolādes fabriku un vēl, un vēl, un vēl... Bet - par visu pēc kārtas.

Restorāns "The Traveller" ērti iekārtojies jaunā Francijas viesnīcu tīkla "Accor" četrzvaigžņu superior viesnīcas "Mercure Riga Centre Hotel" pirmajā stāvā, un tā nosaukums (no angļu val. "ceļinieks") ir trāpījums desmitniekā: to attaisno gan restorāna atrašanās vieta, kas ir netālu no stacijas, gan pasaules garšas ēdienkartē, gan internacionālas vēsmas interjerā – holandiešu gleznotāja Mondriāna gleznām raksturīgais ģeometriskais rūtojums sienu apdares elementos, kuģa klāju imitējošais koka grīdas segums un uzmanību piesaistošie vācu dizaina guru Ingo Maurera gaismas ķermeņi, kuru neparastajai konstrukcijai katrs restorāna apmeklētājs var pievienot papīra lapu ar savu vēstījumu vai novēlējumu.

Šī ir vienīgā vieta Rīgā, kur iespējams vērot, kā restorāna viesu acu priekšā uz nokaitētas metāla virsmas top "teppan" ēdieni "The Traveller" pieredzējušā pavāra Viktora Bondarja meistarīgajā izpildījumā. Tā tiešām ir aizraujoša izrāde, kura liek pārsteigumā noelsties ikvienam, kad no metāla virsmas pēkšņi uzliesmo milzīgs uguns stabs, vai aizturēt elpu, vērojot, kā šefpavārs šķietami nevērīgi žonglē ar degošiem sāls un piparu trauciņiem. Un visbeidzot kulminācija – šova noslēgumā no dūmiem, gluži kā no burvju miglas, iznirst "teppan" šķīvis ar viesa izvēlētajiem gardumiem. Turklāt, komunicējot ar pavāru, var aktīvi piedalīties gatavošanas procesā, izvēloties sev tīkamāko produktu gatavības pakāpi, asumu, kā arī mērces un piedevas.

Pavāra meistarība ļauj rekordīsā laikā (3-7 minūtēs), operējot ar virsmas temperatūras svārstībām, produktus gan strauji apcept, gan sautēt. Ar "teppan" metodi iespējams pagatavot teju visu ēdienkarti: dārzeņus, gaļu, vārītus rīsus, olas u.c., bet "The Traveller" teppanpavārs iesaka noteikti nogaršot pīli vai jūras veltes.

Ja piederi pie tiem, kuri cenšas sekot veselīga dzīvesveida principiem, priecāsies uzzināt, ka pateicoties augstajai temperatūrai, "teppan" ēdienus iespējams gatavot arī bez taukvielu pievienošanas.

Jau tagad "teppan" sadaļa ēdienkartē iepriecina ar daudzveidību, bet šefs "pačukst", ka drīzumā plānots to papildināt ar krabjiem, ceptām nūdelēm, japāņu picu "okonomijaki", plānajām pankūkām ar "karsto" saldējumu un citiem gardiem pārsteigumiem.

Neraugoties uz japānisko ievirzi, ēdienkarte kopumā ir gana starptautiska un daudzveidīga, lai iepriecinātu katru gardēdi, turklāt iespējams izvēlēties ēdiena "partneri" no jauna koncepta vīna kartes, kura sastādīta, konsultējoties ar starptautiski atzītiem nozares profesionāļiem.

Un tas arī vēl nav viss! Ja vēlies pabeigt maltīti uz saldas nots, tevi noteikti iepriecinās ziņa, ka "The Traveller" saldējuma meistars gluži kā burvju mākslinieks pāris minūšu laikā uz mīnus trīsdesmit grādus aukstas metāla plāksnes tavu acu priekšā uzburs samtaini maigu saldējumu, kuru iespējams papildināt ar dažnedažādiem augļiem, mērcēm, šokolādi, balzamu un citām kārdinošām piedevām.

Restorāns ir lieliska vieta arī bērnu ballītēm, jo mazie pieredzējušu konditoru vadībā var apgūt kārdinošos šokolādes, saldējuma vai, piemēram, mafinu gatavošanas noslēpumus.

Patīkams un pilsētas centram ne mazsvarīgs fakts ir tas, ka restorāna apmeklētāji var izmantot plašo viesnīcas bezmaksas stāvvietu.

Restorāns "The Traveller", Elizabetes iela 101. Tālrunis: 67869922.
Atvērts katru dienu no plkst. līdz plkst. 23:00.
Plašāka informācija: Thetraveller.lv, Mercureriga.lv, kā arī Facebook - TheTravellerRiga un MercureRigaCentre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!