Foto: LETA
Latvijas iedzīvotāji ir lieli saldummīļi - iemīļotāko pašmāju pārtikas produktu topa augstākās vietas ieņēmis biezpiena sieriņš "Kārums", torte "Cielaviņa" un "Laimas" šokolāde un konfektes, liecina veikalu tīkla "Maxima" rīkotās aptaujas rezultāti.

Biezpiena sieriņš "Kārums" par iecienītāko pašmāju produktu atzīts jau trešo gadu, atzīmē aptaujas rīkotāji.

Latvijas iemīļotāko produktu topa pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī pagājušā gada trešās vietas ieguvēja - "Lāču" rupjmaize, kausētais siers "Dzintars", "Nākotnes" gaļas produkti, "Dimdiņkāposti", saldējums "Ekselence", "Ādažu čipsi" un "Rīgas šprotes eļļā".

Gaidot 18.novembri, Latvijas iedzīvotāji tika aptaujāti arī par to, bez kura Latvijas produkta nav iedomājams viņu svētku galds. Izrādās, populārākais produkts, bez kura nav iedomājamas ģimenes svinības, ir majonēze "Provansas Francis", kuru minējusi vairāk kā trešdaļa aptaujas dalībnieku, aiz sevis atstājot tādus našķus kā torti "Cielaviņa", "Laimas" šokolādi un "Rubeņu" žāvētās vistiņas.

Nevienam nav noslēpums, ka Latvijas iedzīvotāji ir gana rūdīti un darba spara pilni, tādēļ respondenti tika iztaujāti arī par savas neizsīkstošās enerģijas un veselīguma noslēpumiem. Par veselīgākajiem un labsajūtu veicinošākajiem pašmāju produktiem aptaujas respondenti atzinuši medu, kuru par tādu uzskata katrs piektais aptaujātais, smiltsērkšķu sulu, dzērvenes pūdercukurā un dažādus dārzeņus. Savukārt kā produkti, kuri sniedz visvairāk enerģijas, ir nosaukti rupjmaize, šokolāde un smiltsērkšķu sula.

Ja rūdītajiem un enerģijas pilnajiem latviešiem būtu jādodas ceļā uz tālo Antarktīdu, viņi, lai nezaudētu savu enerģiju un dzīvesprieku arī bargā salā, ceļamaizē līdzi ņemtu Latvijā ražoto rupjmaizi, sālītu speķi un šokolādi. Savukārt saviem ārzemju draugiem kā piemērotāko suvenīru no Latvijas vislabprātāk dāvinātu "Laimas" šokolādi, "Lāču" maizi un šokolādes konfektes "Serenāde".

"Kopumā, vērtējot aptaujas datus, secinām, ka iecienītāko produktu tops pēdējo trīs gadu laikā krasi nav mainījies. Latvijas iedzīvotāji tomēr ir tradīciju cienītāji – tas redzams arī mūsu veiktajā aptaujā. Esam lieli saldummīļi, kas, manuprāt, ir ļoti labi, jo, piemēram, šokolāde taču vairo prieku un pozitīvas emocijas, kas tik ļoti nepieciešamas ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Tas apstiprinājies arī jautājumā par produktiem, kuri uzlabo omu grūtos brīžos - respondenti priekšroku devuši tādiem našķiem kā biezpiena sieriņam "Kārums" un "Laimas" šokolādei un konfektēm," stāsta "Maxima Latvija" Zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!