Pavisam nupat dienasgaismu ieraudzījis unikāls izdevums, kurā apkopotas vairāk nekā 200 dažādu reņģu un brētliņu ēdienu receptes, kā arī stāsti par reņģu gatavošanas notikumiem, iekļaujot laikmeta un cilvēku attieksmes fonu, vēsta grāmatas idejas autors un producents Dzintris Kolāts..

"Projekta virsuzdevumi blakus kulinārām pamācībām ir celt augšup pieprasījumu, bagātināt mūsu azaida galdu, stiprināt ekonomisku rosību un reņģēdāju pašapziņu ne tikai piekrastē, bet ikkatrā Latvijas apkaimē," stāsta Kolāts.

Grāmata izdota ar Salacgrīvas novada pašvaldības un Zivju fonda atbalstu, to iegādāties varot Salacgrīvas tūrisma un informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!