Foto: Shutterstock
No 11. līdz 17. martam Kuldīgā norisināsies restorānu nedēļa, kurā būs baudāmi dažādi ēdieni no svaigiem, vietējiem produktiem, īpašu uzsvaru liekot uz kaņepes daudzveidīgo pielietojumu un vērtīgajām īpašībām uzturā, "Tasty" informē Kuldīgas aktīvās atpūtas centra speciāliste Ieva Zubriļena.

"Kaņepe latvietim vienmēr ir bijis tuvs augs. Mūsu senčiem kaņepju sēklas bija viens no svarīgiem olbaltumvielu avotiem un to bagātīgā uzturvērtība tika novērtēta jau vairākus gadu simtus senā pagātnē. Mūsdienās ar kaņepi saistās dažādas asociācijas, tāpēc Kuldīgas restorānu nedēļas laikā kaņepe ir izvēlēta par galveno akcentu, lai atgādinātu par tās vērtīgajām īpašībām un daudzveidīgo pielietojumu uzturā," tā Ieva Zubriļena.

Nav noslēpums, ka kaņepēm ir specifiska garša, bet, kombinējot ar dažādiem svaigiem vietējiem produktiem, tās ēdienam piešķir īpašu garšas izteiksmi, par ko ikviens varēs pārliecināties Kuldīgas restorānu nedēļas ietvaros, kur kaņepju produkcijas plašo piedāvājumu varēs baudīt vairāk nekā 10 restorānos, kafejnīcās un krodziņos.

Kā ierasts, restorānu nedēļas laikā tiks pasniegti ēdieni, kuri ikdienā netiek iekļauti restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs, par īpaši vilinošām cenām – divi ēdieni par 10 eiro vai trīs ēdieni par 12 eiro.

Plašāka informācija pieejama "Tastekuldiga.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!