Foto: Iniciatīva Neapēd zemeslodi
Sācies 2022. gada izaicinājums "Neapēd zemeslodi". Iemesli, kādēļ visēdājs atsakās no gaļas, var būt dažādi – kāds vēlas dzīvot videi un planētai draudzīgāk, kāds vēlas ēst vieglāk, kāds – tikt vaļā no svētkos uzēstajiem kilogramiem, vēl kāds – vienkārši pamēģināt, kā tas ir, dzīvot bez gaļas. Ja negribas gatavot mājās, ir vairākas vietas, kurās paēst veģetāri.

Izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" komanda saskaitījusi, ka šobrīd Rīgā ir septiņas kafejnīcas, kur pasniedz tikai augu valsts ēdienus. Protams, veģetāras opcijas ir gandrīz katras kafejnīcas un restorāna ēdienkartē. Bet, tā kā šajās septiņās kafejnīcās pavāri specializējas tieši augu valsts uzturā, viņi zina visādus gardus trikus un stiķus.

Veģetārās kafejnīcas Rīgā

"Mazā Terapija" ir reizē klasika un trends un, visticamāk, populārākā vegāniskā kafejnīca Latvijā. Īpaši iecienītas ir viņu kūkas un bulciņas, kā arī pilnīgi visa pārējā ēdienkarte.

"Kozy Eats" pasniedz daudzveidīgu ēdienkarti – sākot no burito un Cēzara salātiem, beidzot ar sēņu mērci. Turklāt te var nobaudīt arī bezglutēna un bezcukura našķus.

"Laims" pasniedz nudien gardus ēdienus. Pēdējais jaunums – vģtārais bifšteks.

"Green Burger" ir jauna fast-food ēdinātava t/c "Olimpia". Viņu ne-vistas ēdieni esot kaut kas izcils!

"Vegstop" sniedz tikai piegādes, vērts pasūtīt un nobaudīt lieliskos burgerus, vrapus un citus veģetāros ēdienus.

"Bhajan cafe" ir vieta ar burvīgu atmosfēru, kur īpaši tiek ieteikts nobaudīt siera kūku.

"Nirwana Raw" piemērota visiem, kuri vēlas paēst veselīgi un garšīgi, tur pasniedz arī svaigēdāju ēdienus.

Ko vēl pamēģināt Rīgā?

"Čau" ir jauna, zaļi domājoša mikroceptuve Grīziņkalnā, kas gatavo lieliskas picas, izcilus tofu tīteņus un citus veģetārus gardumus.

Dažiem šķiet, ka "Nata Cafe" psniedz gardāko burkānlasi, sojšļiku un čia kaviāru Latvijā.

"Miit Coffee" jānogaršo izmēģini girosu,"Beyond Meat" burgeru un saldumus. Vegānikās kūkas tagad pasniedz ar kafrjnīcās "Caffeine" un "Lage".

"Innocent Cafe" piedāvā izcilas veģetārās picas ar "Life Tree" sieru. "Gardā Pupa" Pārdaugavā ir bistro tipa virtuve, kur var paēst veģetāri, ātri un garšīgi.

Veģetāri var paēst pat nakts stundās – "Lulū pica" piedāvā sešas dažādas augu valsts picas, un "Delisnack" – veģetāros burgerus.

Kur paēst citur Latvijā?

Veģetārieši ceļotāji atzīmē, ka degvielas uzpildes stacija "Virši" visā Latvijā pasniedz lielisku zirņu burgeru un kebabu.

Daudz variantu paēst veģetāri ir ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā, Jelgavā, Siguldā, Rēzeknē, Salaspilī, Ogrē un citās pilsētās. Veģetāriešiem draudzīgas kafejnīcas meklē šajā kartē.

Ja vēlies pagatavot kādu veģetāru maltīti mājās, iedvesmai dažas receptes no "Tasty" bagātīgā veģetāro recepšu klāsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!