Foto: Shutterstock
Nekad nav par vēlu apgūt ko jaunu. Vēl jo vairāk kulināru un konditoru prasmes. Gada sākums, kad daudzi apņemas uzsākt ko nebijušu vai sevi pilnveidot, var būt laba motivācija, lai apgūtu jaunas prasmes arī virtuvē. Pavāru kursi, dažādas meistarklases un gardo mācību semināri nekur nav pazuduši – to klāsts ir pietiekami plašs un katrs var atrast sev sirdij tuvākos kursus.

Kāds tad ir šī brīža aktuālākais piedāvājums? Starp jau pazīstamajām makarūnu un kapkeiku jeb glazūrkūciņu meistarklasēm kādu laiku populāras ir arī kafijas meistarklases. Tāpat, ja dzīves aicinājums ir pavāra darbs, to jebkurā mirklī var apgūt profesionāli. Bet, ja ēst gatavošanas talantu parādījušas atvases – iespējas ir pat bērniem. Ieskaties un varbūt atradīsi ko interesantu sev!

Restorānu servisa skola

Restorānu servisa skolā iespējams apgūt divas Izglītības un zinātnes ministrijas akreditētas programmas – ēdināšanas pakalpojumi (pavārs, ēdināšanas pakalpojumu speciālists, konditors) un restorānu pakalpojumi (viesmīlis, bārmenis). Par profesionālu pavāru var kļūt arī tālākizglītības programmas.

Aktuālākais Restorānu servisa skolas piedāvājums – tālākizglītības seminārs "Viss par šokolādi".

Vieta: Līksnas iela 9a, Rīga.

Laiks: 20.janvāris pulksten 17.00.

Cena: 40 eiro (+PVN).

Vairāk šeit.

Makarūnu gatavošanas meistarklase Yvette.lv

Kūku cepēja Iveta, kura daudziem zināma pēc Instagram kontā Yvette.lv publicētajām kūku, makarūnu un citu gardumu bildēm, nu piedāvā apgūt makarūnu cepšanu pēc itāļu metodes.

Vieta: Yvette studija Grostonas ielā 21, Rīga.

Laiks: 13. janvārī pulksten 18.30, 14.janvārī pulksten 12.00, 15.janvārī pulksten 18.30.

Cena: 50 eiro.

Vairāk par meistarklasēm lasi šeit.

Zefīru meistarklases "Parunāsim. Kafe'teeka"

Omulīgā "tērzētava", kafejnīca "Parunāsim" regulāri piedāvā zefīru gatavošanas meistarklases savās telpās. Zefīrus gatavot palīdzēs meistare Egita Bairamova.

Tuvākā meistarklase: 13.janvārī pulksten 18.30.

Vieta: Mazā Pils iela 4, Vecrīga.

Cena: 39 eiro.

Vairāk par meistarklasēm var uzzināt šeit.

Nom Nom Cafe glazūrkūciņu meistarklase

Krāsainās un gardās glazūrkūciņas jau kādu laiku nav nekas jauns un neparasts, taču arī to gatavošanas mākslu ir vērts apgūt. To var izdarīt Nom Nom Cafe rīkotajās meistarklasēs, kas ik pa laikam tiek izsludinātas kafejnīcas sociālo tīklu lapās.

Vieta: Tērbatas iela 28, Rīga.

Tuvākās meistarklases laiks: 21.janvāris pulksten 19.00.

Cena: 29 eiro.

Plašāku informāciju meklē šeit.

Foto: Shutterstock

Kafijas meistarklase pie Andra Petkēviča

Andrito kafijas grauzdētava ir Andra Petkēviča lolojums un ir pazīstama ikvienam kvēlam kafijas mīļotājam. Viņa vadībā iespējams uzzināt par kafijas audzēšanu, grauzdēšanu un izvēli, kā arī iemācīties to pagatavot dažādās tehnikās. Meistarklases ir samērā pieprasītas, tāpēc jārēķinās, ka to apmeklēšana jāplāno laikus.

Tuvākā meistarklase: 25. martā.

Cena: 22-25 eiro.

Vairāk informācija šeit.

Gemoss semināri

Arī Baltijas lielākais specializētais veikals, kur iegādāties izejvielas konditorejai, ik pa laikam piedāvā apmeklēt dažādus seminārus un meistarklases. Piemēram, tuvākais seminārs veltīts konditorejai – figūriņu modelēšana, kūkas pārklāšanai ar mastiku un citiem sīkiem darbiņiem.

Laiks: 30.janvāris pulksten 11.00.

Vieta: Mūkusalas iela 73, Rīga (Gemoss semināru zāle).

Cena: 40 eiro (+PVN).

Vairāk informāciju var atrast "Gemoss" Facebook lapā.

Vom Fass labas garšas semināri un citas meistarklases

Vienu no plašākajām semināru un meistarklašu izvēlēm piedāvā Vom Fass. Tuvākā meistarklase "Dari pats" būs veltīta virtuves palīgam blenderim.

Laiks: 5.marts.

Cena: 25 eiro.

Vairāk informācijas šeit.

Mazo pavāru skoliņa

Burvīgu iespēju uz ēdienu gatavošanas skolu aizsūtīt mazākos ģimenes locekļus piedāvā Laura Grēviņa, bloga Viensplusviens.lv autore, un Līga Andžāne (vairāk pazīstama kā HappyWhispers.lv autore). Galvenais skoliņas mērķis - iemācīt bērniem pašiem sev gatavot veselīgas maltītes.

Tuvākā nodarbība: 16.janvāris pulksten 10.30.

Vieta: "ReCure" Baznīcas iela 13, Rīga.

Cena: 12 eiro.

Vairāk par Mazo pavāru skoliņu var uzzināt šeit.

Vai tev ir zināma kāda interesanta kulinārā meistarklase? Pastāsti par to arī mums, rakstot uz e-pastu receptes@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!