Nedēļā, kad sākas Lielais gavēnis, daudzviet pasaulē īsi pirms tā atzīmē arī pankūku dienas. Lielbritānijā tas šogad bija 21. februāris, tāpēc "Facebook" domubiedru grupā "Latvieši UK gatavo" visas nedēļas garumā diasporas biedri piedalās konkursā, priecējot cits citu ar pankūku fotogrāfijām un receptēm.

Konkursu, kuru organizē grupas veidotāji un aktīvākie biedri, kāds no receptes autoriem laimēs tematisko "Latvieši UK gatavo" krekliņu. Šajās dienās grupā birst ieraksti ar receptēm, par prieku visiem teju septiņiem tūkstošiem ēst gatavošanas entuziastiem. Tā kā "Tasty.lv" ar diasporas mājas pavāriem ir cieša draudzība, veikumā ļauts ielūkoties arī mums. Un jāsaka, tautieši pankūkas gatavo vislabākajās tradīcijās!

Bez klasiskajām pankūkām manāma recepte proteīna pankūkām sportistiem, kas papildināta ar sulīga mango gabaliņiem. Inga Beķere vietējiem britiem parādījusi, kā jācep latviešu iecienītās plānās pankūkas ar pildījumu. Vēl kāda grupiņas biedre dalās ar amizantu foto, kur pankūkās blakus krējumam novietoti falšie ikri, jo… ja konkurss, tad jābūt godīgiem un jāparāda tikko gatavotu pankūku bilde, pat ja mājās ikri beigušies. Lūk, neliels ieskats, cik dažādas pankūkas garšo Lielbritānijas latviešiem!

Kopumā līdz piektdienai kulinārijas entuziasti dalījušies ar 23 pankūku receptēm. Ja arī tu esi Lielbritānijā dzīvojošs latvietis, kuram patīk gatavot ēst un dalīties ar receptēm, droši pievienojies domubiedru grupai šeit.

Sakārojās pankūkas? Aplūko kādu no šīm "Tasty.lv" pankūku receptēm, ķeries pie gatavošanas un apmierini izsalkumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!