Foto: Privātais arhīvs
Projektu vadītājs Rihards Janmers īsi pirms Covid-19 atmeta ar roku visam citam un īstenoja savu personisko dzīves projektu – “Gads Jaunzēlandē, lai kļūtu par labāku sevis versiju”. Gada laikā viņš paguva iepazīt Jaunzēlandi, tās cilvēkus un virtuvi, pastrādāt gan par vistkopi, gan spa centra būvnieku. Rihards bija arī latviešu virtuves vēstnesis. Jaunzēlandieši bija sajūsmā par gurķu un krējuma salātiem, bet Riharda ceptā saldskābmaize sacēla mazu vētru starp jaunzēlandiešiem. Vietējie baikeri gribēja viņu par savu personīgo maizes cepēju, bet pilsētiņas iedzīvotāji piedāvāja palikt un atvērt savu beķereju.

Rihards ir mans kolēģis – "Delfi Brand Studio" jaunākais kreatīvo projektu vadītājs. Īsi labrīti, labas apetītes vēlējumi – tāda ir mūsu ikdienas komunikācija. Viss mainījās brīdī, kad kāds cits kolēģis, zinot, ka meklēju receptes "Tasty.lv" un priekšroku dodu reālām receptēm no reāliem cilvēkiem, paziņoja: "Rihards pats mājās cep maizi! Ārkārtīgi garšīgu! Pats raudzē, pats mīca, pats cep!" Meklēju Rihardu rokā un prasīju recepti. Taču, klausoties, kā ar šo maizi Rihards patīkami šokējis jaunzēlandiešus, sapratu, ka te ir vesels stāsts, ko pelnījis dzirdēt ikviens, ne tikai es!

Tas ir stāsts par jaunu vīrieti, kurš gadu no savas dzīves nolemj pavadīt ārpus dzimtenes, nezinot, ko nesīs katra viņa jaunās dzīves diena. Tas ir stāsts par baiļu pārvarēšanu, par cilvēkstudijām, par svešas kultūras iepazīšanu un iepazīstināšanu ar savējo.

Viens no 150 latviešiem


Pašam Rihardam mīļš ir Senekas teiciens "Drosme, ja to izaicina, aug augumā!". Viņš pirms Jaunzēlandes ceļojuma bija studējis gan Dānijā, gan Nīderlandē, paguvis prakses laikā padzīvot arī Ķīnā un sapratis, ka grib aizbraukt uz Jaunzēlandi – izkāpt no savas komforta zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!