Foto: PantherMedia/Scanpix
Pavāru konkursā "Baltijas kulinārijas zvaigzne", kurš Sanktpēterburgā norisinās jau devīto gadu, godalgotas vietas ieguvuši arī trīs pavāri no Latvijas, portālu "Delfi" informēja "Pavāru klubs" pārstāve Rita Stramkale.

Latvijas komandas sastāvā sacensībās piedalījās konkursa "Latvijas 2012. gada pavārs" pirmo vietu ieguvēji – Kārlis Visockis (restorāns "Melnie mūki", Rīga), Juris Dukaļskis (restorāns "Kaļķu vārti", Rīga), Aivars Drozds (restorāns Bibliotēka Nr1), bet komandas menedžeris bija Raimonds Zommers (restorāns Kaļķu vārti). Savukārt konkursa žūrijas vidū bija Svetlana Riškova (viesnīca Tallink Hotel Riga, restorāns Elements).

Pavāriem bija jāveic trīs dažādi uzdevums. Pirmajā pavāriem no cūkgaļas karbonādes bija jāpagatavo nacionālā siltā uzkoda pie alus. Žūrijas vērtējumā vislabāk to pagatavoja Juris Dukaļskis. Otrajā uzdevumā, kurā bija jāpagatavo siltais ēdiens no ātes filejas, trešo vietu ieguva Kārlis Visockis.

Savukārt trešajā uzdevumā pavāriem no "melnajā kastē" esošajiem produktiem bija jāpagatavo banketu uzkodas. Kastē atradās liellopu gaļa, dzērvenes, sēnes. Ar šo uzdevumu ļoti veiksmīgi tika galā Aivars Drozds, kurš ieņēma otro vietu.

Pavāru darbu vērtēja kvalificētu ārvalstu šefpavāru žūrija. Kopvērtējumā Latvijas komanda ieguva otro vietu, piekāpjoties tikai komandai no Krievijas.

Konkurss Sanktpēterburgā norisinājās no 1. līdz 3. martam. Šogad konkursā startēja septiņu valstu pavāru komandas: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Rumānija, Somijas un Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!