Foto: Publicitātes foto
Jau ceturto gadu pēc kārtas Amatas novads aicina savvaļas garšu baudītājus satikties Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā. "Šī gada 13.jūlijā Amatas novada Zaubes pagasta Augšezera un Lejasezera krasti un Muižas parks visas dienas garumā pārtaps garšu ceļojumā, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamāko garšu, meistarklasi, aktivitāti un piedzīvojumu," informē pasākuma rīkotāju pārstāve Indra Paseka.

Festivāla apmeklētājus sagaidīs gan paaudžu paaudzēs mantotas, gan arī nekad agrāk nepiedzīvotas garšas. Ēdienkartē būs mednieku un makšķernieku kluba "Zaube" meža un ezera veltes, alus meistaru "Kupla" piedāvājums, kā arī veģetārā virtuve. Vegānās kafejnīcas "Gardā pupa"stendā būs nobaudāmi augu kokteiļi un interesantas uzkodas. Apmeklētājus priecēs Garšu tirgus un vietējo ražotāju stendi. Visas dienas garumā noritēs pavāru konkurss.

"Dabas ugunskura meistarklase" aicinās iejusties meža atmosfērā, notiks arī lekcijas un meistarklases gaļas ēdienu un mērču gatavošanā. Jau par tradīciju kļuvušās sacensības par labākās lauku tortes titulu vadīs Amatciema "Jonathan Restaurant" šefpavāre Ina Poliščenko, bet Roberto Meloni aicinās uz pavāršovu "La Dolce Vita", darbību no TV ekrāna pārceļot uz savvaļas skatuvi.

"Kartupeļu mizošanas un rīvēšanas sacīkstēm šogad piepulcēsies arī cīņa par gardāko brūkleņu ievārījumu, bet "Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs" pie makšķerēm pulcēs gan lielus, gan mazus, arī Latvijas dabas muzejs pārsteigs ar aktivitātēm un mini sēņu izstādi," stāsta Indra Paseka.

Par festivāla noskaņu rūpēsies blūza/folka grupa "Rahu The Fool", bet visu noslēgs balle līdz pirmajiem rīta gaiļiem kopā ar grupu "Stradivari".

Vairāk informācijas www.wildfoodfest.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!