Foto: restorāns "Elements"
Šodien, 8.maijā, sākas vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvās 46 Rīgas restorāni. Atzīmējot Eiropas gastronomijas reģiona titulu, šefpavāri ēdienus radījuši atbilstoši konceptam "Ar dabu šķīvī".

Ievērojot Restorānu nedēļas nosacījumus, ka ēdienam šīs nedēļas laikā ir jāreprezentē Latvijas un Baltijas virtuve, vismaz pusei no produktiem ir jābūt vietējas izcelsmes, kā arī nepieciešams izmantot sezonālos produktus, restorānos būs baudāmi ēdieni ar tādiem pavasarīgiem produktiem kā rabarberi, zaķskābenes, lakši u.c.

Restorānu nedēļas laikā galvaspilsētas restorāni piedāvā trīs kārtu maltīti par īpašu cenu – 15 vai 20 eiro. Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni: "Astor","Avalon", "B-Bārs restorāns", "Benjamiņš", "Boulevard 33", "Bruņinieku 63", "Cup&Cino", "C.U.T.", "Čarlstons", "Čemodāns", "De Commerce Gastro Pub 1871", "Elements", "Esplanāde", "Fifty Six°N Twenty Four°", "E Restorāns", "Garage", "Vīna bars", "Gutenbergs", "KID*", "Konvents", "KukBuk Restorāns", "Moltto Grill&Wine", "Niklāvs", "OZO golfa kluba restorāns", "Panorāma", "Piramīda", "Ribs&Rock", "Rīgas Pērle", "Steiku Haoss", "Tinto", "Zaļais Maksis", "Zvejnieka dēls".

Savukārt, kategorijā par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvās restorāni: "3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!"", "Bibliotēka No.1 restorāns", "Entresol", "Ferma", "Forest", "Kaļķu vārti", "Kasha Gourmet", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Koya", "Le Dome", "MUUSU", "Olive Oil restorāns", "Restorāns 3", "Rocket Bean Roastery", "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā", "Valtera restorāns".

Foto: restorāns "Elements"

Dalībnieku saraksts un restorānu sagatavotie piedāvājumi apskatāmi Live Rīga mājaslapā. Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Rīgas restorānu nedēļas mērķis ir palielināt sabiedrības interesi par restorānu kultūru, īpaši koncentrējoties uz jaunu klientu iepazīstināšanu ar Rīgas restorānu vidi un ārpus mājas ēšanas kultūras attīstību kā ilgtermiņa projektu. Tāpat mērķis ir stimulēt aktīvas publiskas diskusijas Latvijas sabiedrībā par Latvijas tradicionālo un moderno virtuvi, uzsvaru liekot uz ēdiena kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!