5. jūlijā Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā tika svinēta Zemeņu balle, kas kopā pulcēja gardēžus un zemeņu audzēšanas entuziastus.

Balles laikā uz pavarda tika gatavots zemeņu saldais ēdiens - ķīselis, ar kura vārīšanu klātesošos iepazīstināja pavarda saimniece. Ķīseli varēja nobaudīt kopā ar kafejnīcas "Kaupiņdārzs" pagatavoto zemeņu krēmu.

Zaļajā tirdziņā balles viesi varēja iegādāties lauku labumus un zemeņu gardumus, tāpat apmeklētājiem bija iespēja piedalīties zemeņu boles pagatavošanā kopā ar restorāna "Barons Bumbier`s" bārmenēm. Bole tapa no svaigām zemenēm, arbūza, piparmētras, "Sprite", minerālūdens un vairākām gardām izejvielām, kuras stikla traukā pārvērtās dzirkstošā un atvēsinošā vasaras dzērienā.

Interesenti varēja piedalīties lekcijā par zemeņu nozīmi uzturā un to lomu veselīga dzīvesveida veicināšanā, kā arī uz savas ādas izbaudīt roku masāžu ar uz vietas gatavoto zemeņu skrubi.

Turpinot garšu ceļojumu, Liepājas Kungu ielas radošais kvartāls 26. jūlijā aicina svinēt Kartupeļu festivālu ar sātīgiem ēdieniem un līdzdarbošanos to gatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!