Foto: Publicitātes attēli
10. un 11. septembrī Mājas kafejnīcu dienās ciemiņus gatavas uzņemt 27 mājas kafejnīcas visā Sēlijas vēsturiskajā zemē.

Sēlis ir vienpatis – mežu, purvu un pļavu cilvēks. Nogurušam ceļiniekam viņš aizdos savu mēteli, uzvārīs siltu zupu un nosēdinās pie sprakšķošas malkas plīts, lai kopīgi paklusētu par lielām lietām. Mājas kafejnīcu dienas ir iespēja ikvienam palūkoties tuvāk, kā tad sēļi dzīvo un kas tās par salām bez jūras.

Daudzas Sēlijas mājas kafejnīcas priecēs ar savās saimniecībās audzētiem un pašu rokām gatavotiem produktiem. Sēlpils pagasta "Boļānos" saimniece galdā cels pašas ceptu rupjmaizi. "Šēderē pie upes" varēs baudīt svaigu meža ogu desertu. Vīnogu selekcionāra Paula Sukatnieka dārzā piedāvās dolmas krējuma mērcē, bet Elkšņu pagasta "Dzelmītēs" būs iespēja atcerēties, kā garšo cigoriņu kafeja.

Sēlijas dārzos nogatavojusies jaunā rudens raža un daudzās no kafejnīcām varēs ne vien izbaudīt gardu maltīti, bet arī iegādāties lauku labumus – medu, zāļu tējas, ābolus un svaigus dārzeņus. Subatē līdztekus mājražojumu tirdzniecībai norisināsies arī Krāmu tirdziņš, bet Bebrenes dzirnavās tirgos gan austus audumus, gan melno keramiku.

Sēlijas salas parūpējušās arī par plašu kultūras programmu. Kalna pagasta "Pilskalnos" tiks iegriezta vinila ballīte, bet Sunākstē muzicēs grupa zaļumballes noskaņās un varēs doties braucienos ar zirga pajūgu. Savukārt Ērberģes muižā uz ekskursijām aicina pats barons fon Hāns un viņa baronese.

Lai ciemošanās noritētu veiksmīgi, visu apmeklējums obligāti iepriekš jāpiesaka, Norēķināšanās kafejnīcās iespējama tikai skaidrā naudā. Vairāk par Mājas kafejnīcu dienām Sēlijā, mājas kafejnīcām, dalībniekiem un ēdienkartēm var uzzināt pasākuma mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!