Foto: Publicitātes foto
Nemaz tik bieži negadās, ka Rīgā viesojas ar "Michelin" zvaigznēm "izrotāti" šefpavāri – cilvēki, kuru idejas un uzņēmība viņu restorānus ir pacēlušas slavas (un reklāmas) augstumos. Taču, cik smagi un grūti šī slava nāk, tikpat viegli to var arī pazaudēt, saka spānis Viktors Martins, kura vadītais ģimenes restorāns "Trigo" Valjadolidā kopš 2017. gada ir pievienojies "Michelin" sarakstam. Viņš oktobrī Rīgas gardēžus lutināja ar septiņu kārtu maltīti un rūpīgi izstaigāja Rīgas Centrāltirgu.

Šefpavārs nenoliedz, ka “Michelin” zvaigzne restorānam gan palīdz, gan ir apgrūtinājums. “Tas ir gan labi, gan slikti. Labi ir tas, ka ļoti liela interese par restorānu, vienmēr pilns, daudz apmeklētāju. Slikti tas, ka daudz jāstrādā,” viņš smejas. “Kastīlijas un Leonas provincē ir vēl citi “Michelin” restorāni, bet Valjadolidā mēs esam vienīgie. Esam savas pilsētas seja. Taču skatāmies arī, lai mēs nekļūtu “pārāk labi”, pārāk neizceltos, lai vietējie nesāk mūs skaust. Ir jābalansē.”

"Delfi" kopā ar šefpavāru Viktoru Martinu pavadīja kopā veselu dienu, izstaigājot Rīgas Centrāltirgu un meklējot Latvijas garšas Rīgas restorānos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!