Foto: Publicitātes foto

No 2. līdz 5. septembrim Rīgā starptautiskajā izstāžu zālē "Ķīpsala" izstādes Riga Food 2015 ietvaros varēs vērot aizraujošus bārmeņu un baristu šovus, tostarp meistariem sacenšoties par labāko titulu dažādos konkursos. Četru dienu garumā izstādes apmeklētājiem būs iespēja vērot bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensības "Evian & Badoit", Latvijas finālu konkursam "Riga Black Balsam Global Challenge" un profesionālās baristu sacensības "Sanremo Opera Cup".

Papildus jau minētajiem konkursiem interesenti varēs piedalīties unikālā viskija jaukšanas meistarklasē. 2. septembrī hallē Nr. 1 uz lielās skatuves visas dienas garumā notiks unikālas meistarklases par viskija darīšanu "Grant's School of Blending". Katrā meistarklasē praktiski varēs darboties 12 interesenti – izstādes apmeklētāji un uzaicinātie viesi, savukārt pārējiem būs iespēja šo aizraujošo procesu vērot klātienē.

Apmācību laikā to dalībnieki varēs uzzināt par dažādiem skotu viskija spirtu veidiem – iesala un graudu spirtiem. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar Master blender profesijas pamatiem un darba ikdienu, turklāt, izmantojot autentiskus spirtu paraugus no Skotijas, pašiem būs iespēja uzjaukt savu blendēto skotu viskiju. Meistarklases vadīs Ansis Ancovs, "Grant's" vēstnieks Baltijā.

3. septembrī interesenti ir aicināti uz Rīgas Melnā balzama kokteiļu konkursu "Riga Black Balsam Global Challenge" Latvijas finālu. Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo piecas porcijas jauna, paša izdomāta un oriģināla kokteiļa. Desmit labākie atlases kārtas dalībnieki ar visaugstākajiem rezultātiem tiks kvalificēti uz starptautisko finālu. Žūrijā būs atzīti bārmeņi, alkohola nozares eksperti un zīmola īpašnieku pārstāvji.

4. septembrī sacensībās "Evian & Badoit Latvia 2015 Cup" tiks noskaidrots, kurš Latvijas bārmenis vai bārmene jauc visgardākos bezalkoholiskos kokteiļus. Šī konkursa mērķis ir popularizēt bezalkoholisko kokteiļu lietošanu, dabisko minerālūdeņu izmantošanu veselīgu un oriģinālu kokteiļu pagatavošanā, kā arī veicināt bārmeņu profesionalitātes paaugstināšanu. Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo četras porcijas kokteiļa, kurā jāizmanto ne mazāk kā 100 ml "Evian" vai "Badoit" dabiskais minerālūdens.

Bet 5. septembrī noskaidros Latvijas labāko kafijas meistaru jeb baristu. Konkursā katram dalībniekam 15 minūšu laikā būs jāpagatavo un jāpasniedz žūrijai četri espresso, četri cappuccino un četri autordzērieni. "Baristu skaits pēdējā gada laikā ir pieaudzis – par to liecina izrādītā interese padziļināti izglītoties par kafijas kultūru un iespējām, ko jaunu un neparastu mēs varam radīt no šķietami tik pazīstamās kafijas. Arī sacensību dalībnieku izrādītā interese šogad ir jūtami lielāka, kas nozīmē, ka cīņa būs vēl spraigāka un aizraujošāka, turklāt skatītājiem būs iespēja nodegustēt finālistu autordzērienus," norāda sacensību "Sanremo Opera Cup 2015" koordinators Kristaps Lībietis.

"Rīga Food" Ķīpsalā notiks jau 20. reizi. Tās laikā iespējams apskatīt starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojumu un servisu. Izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. 

"Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!