Mūzika no liesmojošām klavierēm un dedzinātas zemenes – Gundega Skudriņa sāk jaunu 'nepieradināto' vakariņu ciklu
Foto: Publicitātes foto

Gastronomisko performanču aizsācēja Latvijā Gundega Skudriņa uzsākusi jaunu nepieradināto vakariņu jeb gastronomisko performanču ciklu "Gadalaiki". Nedēļas nogalē Tūjā, jūras krastā, norisinājās pasākuma pirmā performance "Vasara".

Performancē vienuviet sastopas gastronomiskie eksperimenti, teatrālas etīdes, mūzikas pasaules labirinti, scenogrāfija un dizains. Pavisam ciklā iecerētas četras performances – katra notiks savā gadalaikā. Maltītes paredzēts ieturēt ārā jebkādos laikapstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi, to dalībniekiem iepriekš nav nekādas informācijas, portālam "Delfi" stāsta pasākuma rīkotāji.

Pasākuma pirmā daļa norisinājās jūras krastā Tūjā un tās vadmotīvs bija – uguns. Viesi baudīja izsmalcinātu, īpaši šim pasākumam radītu maltīti. Ēdienu vidū īpaši izcēlās dedzināti, kūpināti un dūmoti ēdieni - tika pasniegtas, piemēram, dedzinātas zemenes, pasākums noslēdzās ar mūzikas skaņām, kas plūda no liesmojošām klavierēm. Pasākuma norisei piesaistīti aktieri, scenogrāfs un dizainers, bet spēlēm ar ēdamiem burbuļiem - ķīmiķe.

Projekta idejas autore un TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa gastronomiskās performances rīko jau trešo gadu, un pieprasījums pēc maltītes neparastos apstākļos audzis vairākkārtīgi.

"Četri gadalaiki ir Latvijas lielā bagātība. Tā ir neizsmeļama tēma eksperimentiem. Gadalaiku tēmu var lieliski izspēlēt ēdienos, to pasniegšanas veidā, dabas skatos, dizainā. Tas ir piedzīvojums - neparasta pieredze, sajūtas, jaunu garšu nianses, līdzdalība. Šajā formātā lomu vienmēr spēlēs nepārvaramā vara – laikapstākļi! Man prieks, ka dizaina maltīšu cienītāji gatavi sekot projektam jebkuros laikapstākļos," stāsta Gundega.

Nākamās performances "Rudens", "Ziema", "Pavasaris" attiecīgi notiks oktobrī, februārī un maijā.

Tags

Gundega Skudriņa Vasara

Comment Form