Foto: Publicitātes foto
Vai Rīgas centrā un mikrorajonos var garšīgi paēst, neatstājot daudz naudas? Biežās gatavošanas dēļ, maltītes pasūtīšana no kafejnīcas šķiet kā bauda vai pat glābiņš, bet jārēķinās ar zināmām izmaksām. Tas ir aktuāli daudziem, arī man. Tāpēc nolēmu sameklēt vietas, kas apmierina galvenās prasības – lēti un garšīgi. Tas nebūt nebija vienkāršs uzdevums, jo daudzas ēstuves, kas agrāk sevi popularizēja internetā un sociālajos tīklos, pandēmijas apstākļos ir slēgtas. Gribēju atrast ko autentisku, bet nācās nedaudz vilties. Tomēr izdevās uziet arī kolorītas un neparastas vietas.

Šķita, ka Rīgā būs lielāks sātīgas maltītes līdz 5 eiro piedāvājums, taču secināju, ka lielākoties tie tomēr ir pusdienu piedāvājumi, kas pieejami noteiktos laikos, un "fastfood". Ar izvēlētajām ēstuvēm un kafejnīcām sazinājos telefoniski, tāpēc nevaru komentēt ne piedāvātā ēdiena garšu, ne porcijas lielumu. Piedāvājumu varu vērtēt vien pēc fotogrāfijām. Daudzreiz dzirdēju sakām: "Mums ir mājas virtuve." Taču secināju – ja nevēlos ēst tikai karbonādes un kotletes, kafejnīcu "pērles" būs ilgāk jāpameklē. Lūk, 11 vietas, kur maltīti Rīgā var iegādāties, nemaksājot vairāk par pieciem eiro.

"Pirms pieciem gadiem man piedāvāja nopirkt šo biznesu, bet es ne reizi nebiju pat pagaršojusi čeburekus," stāsta "Čebureku darbnīcas" Maskavas ielā saimniece Ieva Jūrmalniece.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!