Foto: Shutterstock

Vistas gaļa ir viens no veselīgākajiem un arī iecienītākajiem gaļas veidiem, ko dažādi pagatavotu labprāt ceļam galdā gan ikdienā, gan svētkos. Tomēr veikalos pieejamais vistas gaļas piedāvājums ir ļoti plašs un atpazīt augstvērtīgāko vistas gaļu nemaz nav viegli. Jo īpaši tas var sagādāt grūtības, pērkot svaigu vistas gaļu, kas pieejama gan sverama, gan iepakojumā.

Latvijas vadošā putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika Ķekava" un Snapshots veiktā aptauja liecina – iegādājoties vistas gaļu, Latvijas iedzīvotāji vadās pēc vairākiem sev būtiskiem kvalitātes kritērijiem.

Vistas gaļas svaigums ir galvenais kritērijs, pēc kura iedzīvotāji spriež par gaļas kvalitāti. Tā ir būtiskākais kvalitātes kritērijs 80% aptaujāto iedzīvotāju. Svarīgs ir arī skaidri norādīts gaļas derīguma termiņš (56%). Pārliecību par gaļas augstvērtīgumu vairo arī ražotāja sertifikācija, ko par būtisku atzīst puse aptaujāto. Gandrīz 40% uzskata, ka garants kvalitātei ir iespēja izsekot vistas gaļas izcelsmei.

Lielākajai daļai aptaujāto iedzīvotāju ir būtiski, lai vistas gaļas būtu Latvijas izcelsmes. Vienlaikus trešdaļa iedzīvotāju atzīst, ka viņiem gandrīz vienmēr sagādā problēmas plašajā piedāvājumā atpazīt Latvijā ražotu vistas gaļu.

  • Kā izvēlēties labāko no veikalu piedāvājuma?
  • Kādu informāciju meklēt uz iepakojuma?
  • Kā atpazīt Latvijā audzētu vistu gaļu?
  • Ko vistas gaļa sniedz organismam un kā to pareizi pagatavot?

Uz šiem un citiem jautājumiem turpmākajā nedēļā meklēsim atbildes Tasty.lv.

Nedēļas tēma - sadarbībā ar Latvijas vadošo putnu gaļas ražotāju "Putnu fabrika Ķekava"

"Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF “Ķekava” saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem. PF “Ķekava” svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde - “Kvalitatīvs produkts” jeb “Zaļā karotīte”. Tā apliecina, ka PF “Ķekava” svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!