Jau šajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. septembrim, Andrejsalā notiks Rīgas Rudens street food festivāls, kura laikā tiks noteikts šī gada labākais Latvijas ielu ēdināšanas kultūras uzņēmums, kas varēs pārstāvēt Latviju "European Streetfood Awards 2022" fināla ceremonijā Minhenē, vēsta pasākuma rīkotāji.

Jau piektdien, 16. septembrī, Andrejsalas "Street Food salā" publikai būs iespēja iepazīties ar sacensību dalībniekiem. Šogad sacensībām pieteikti tādi zināmi ēdinātāji kā "Vīnkalni Pizza Family", "BBQ Foodtruck", "Oaka Burgers", "Munch BBQ", "Gustame Churros", "Bao Bun Latvia" u.c.

Sestdiena, 17. septembris, būs galvenā sacensību diena, kurā žūrija vērtēs katra dalībnieka labākos konkursam pieteiktos street food ēdienus. Žūrijas sastāvs tiks atklāts īsi pirms pasākuma. Arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noteikt savu izvēli, balvas "Tautas favorīts" uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju.

Visbeidzot, svētdien, 18. septembrī notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija. Atgādinām, ka pirms trim gadiem, kad šāds konkurss notika pirmo reizi, Latvijas posmu uzvarēja "BAO BUN Latvia", kas ar savām īpašajām un gardajām taizemiešu BAO maizītēm ieguva augstu novērtējumu arī no Eiropas žūrijas, iegūstot godpilno "ESFA 2019 Best Sandwitch" titulu.

Kā uzsver pasākuma rīkotāju pārstāvis Krišs Zupiņš, "European Street Food Awards" sacensību Latvijas posms ir uzskatāms par lielāko un vērienīgāko notikumu Latvijas street food nozarē. Pasākums paredzēts bez ieejas maksas, un tā programmu papildinās dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī daudzpusīgas pašmāju ēdienu un dzērienu degustācijas.

Rīgas Rudens Street Food Festivāls norisināsies "Street Food Salā", Andrejostas ielā 5-K7:

  • Piektdien, 16. septembrī, no pulksten 18.00;
  • Sestdien, 17. septembrī, no pulksten 12.00;
  • Svētdien, 18. septembrī, no pulksten 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!