No 8. oktobra līdz 14. oktobrim Rīgā norisinās Rudens Rīgas restorānu nedēļa, kurā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvā 52 Rīgas restorāni un kafejnīcas, Restorānu sagatavotās ēdienkartes iespējams apskatīt portālā www.liveriga.com, informē "Live Riga" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Rīgas restorānu nedēļa, kas ir nu jau par spēcīgu tradīciju kļuvis pasākums, ir domāta ne vien izsmalcinātiem gardēžiem, bet ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. Tā ir lieliska iespēja ieturēt pilnvērtīgu trīs kārtu maltīti ar uzkodu, pamatēdienu un desertu par divām fiksētām un ievērojami samazinātām cenām - 15 vai 20 eiro.

Rīgas Restorānu nedēļā piedalās 52 pilsētas restorāni ar īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā ir sezonālas, Latvijā audzētas izejvielas. Šoreiz šefpavāri īpašu uzmanību veltījuši desertiem, kas tapuši par godu valsts svētkiem – kādi tie būs, tā ir katra garšu meistara interpretācija.

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: "Amber", "Annas
dārzs", "Astor", "Avalon"," B-Bārs" restorāns, "Bocca Buona", "C.U.T"., "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel’s Pub", "Easy Wine", "Elements", "Fifty Six°N Twenty Four°E" restorāns, "Garage", "Gutenbergs terase", "Hercogs Ķīpsala", "Hercogs Mežaparks", "Jahta"," Le Sommet", "Mielotava", "Moltto Grill&Wine", "Niklāvs", "Osta", "Ozo golfa kluba restorāns", "Pagalms", "Panorāma", "Piramīda", "Rīgas pērle", "Rossini", "Silk", "Skyline", "Snob", "Sunset Riga", "Steiku Haoss", "Tēvocis Vaņa", "Tinto" un "Zilā govs".

Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās: "3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”", "Bergs", "Bibliotēka No.1" restorāns, "Dome", "Entresol", "Equus", "Ferma", "Forest", "International Riga", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Locale", "Mio", "MUUSU", "Restorāns 3" un "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".

Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Rudens Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB). Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!