Foto: Shutterstock
Ja pieķer sevi pie domas, ka vēlies izbaudīt autentisku boršču, gardākos vareņikus, mutē kūstošu speķi vai reibinošu ķiršu uzlējumu, tad zini, ka Rīgā atradīsi šo visu un vēl vairāk! "LiveRiga" pārstāvji nosaukuši apmeklējuma vērtas vietas. Слава Україні!

"Green Pumpkin UA"


Mūsdienu ukraiņu virtuve, kur moderno atmosfēru papildina dvēseliskums, kas ielikts ēdienos - tie garšo tā, it kā tos tieši tev būtu pagatavojusi vecmāmiņa. Laipna apkalpošana, patīkams interjers un iespēja iegādāties arī dažādus Ukrainas gardumus, ko paņemt līdzi uz mājām.

Kur meklēt: Pētersalas iela 1b, "Facebook"

"Katkevich"


Šī nu jau vairākus gadus ir iecienīta vēlbrokastu vieta rīdziniekiem, kur saimnieku saknes ir tieši saistītas ar Ukrainu. Te var baudīt gardu kafiju un pasakainas maizītes, kā arī visu iecienīto olu kulteni, norāda "LiveRiga" pārstāvji, norādot, ka laba nekad nav gana, tādēļ turpat uz vietas var iegādāties arī "Katkevich" skābmaizi, kūpināto sviestu un citus produktus.

Kur meklēt: Lāčplēša iela 114, "Facebook"

"Milti un gaļa"


Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā atrodas ukraiņu virtuve "Milti un gaļa", kur var baudīt gardus pelmeņus, vareņikus, dažnedažādas pankūkas, kāpostu tīteņus un citus šedevrus – gan uz vietas, gan arī iegādāties līdzi ņemšanai. Pieredzi vēl interesantāku padara iespēja vērot produktu gatavošanas procesu paša acīm, jo tas ir redzams turpat aiz stikla.

Kur meklēt: Centrāltirgus iela 3k, "Facebook"

"Piana Vyshnia Rīga"


Pavisam nesen Rīgā ieradies un savu mājvietu radis autentisko Ukrainas bāru "Piana Vyshnia" tīkls. Kā norāda "LiveRiga" speciālisti, šeit cilvēki ierodas labi pavadīt laiku, vadīt jautras sarunas ar seniem draugiem vai tikko iepazītiem, bet teju obligāts uzdevums, apmeklējot "Piana Vyshnia", esot izmēģināt labāko Ļvivas ķiršu uzlējumu ar tieši tādu pašu nosaukumu – "Piana Vyshnia".

Kur meklēt: Šķūņu iela 6, "Facebook"

"Borščs – garšīgi pie ukrainietēm"


No brokastīm līdz vakariņām pie ukrainietēm. Šeit atradīsi sātīgus ēdienus, kas sildīs gan vēderu, tā arī sirdi. "Borščs – garšīgi pie ukrainietēm" ir vieta, kas sniedz iespēju atgūt spēkus un atkal noticēt labajam.

Kur meklēt: Ģertrūdes iela 6, "Facebook"

No piektdienas līdz svētdienai "Boršču" atradīsi arī Āgenskalna tirgus 2. stāvā, kur varēsi iestiprināties pēc iepirkšanās vai pastaigas pa skaisto Pārdaugavas apkaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!