Foto: instagram.com/valteraresto/garda_silke_kazoka/theribinas
Viena no cilvēku iemīļotākajām nodarbēm ārkārtējās situācijas laikā ir ēdiena gatavošana. Tā kā sarežģītais posms nav atcēlis garšu kārpiņu lutināšanu, šoreiz "Tasty" aicina iepazīties ar sešiem kulinārijas "projektiem", kas šajā sarežģītajā laikā gatavotājiem palīdz aizgaiņāt drūmās domas un tikt galā ar bezdarbību, bet ēdājiem – atvieglot ikdienu.

"Gardā siļķe kažokā"

Ar nosaukumu "Gardā siļķe kažokā" sevi veiksmīgi pieteicis Reizenbergu ģimenes bizness. Kā sarunā ar "Tasty" pastāstīja Andris Reizenbergs, pasaules mērogā pazīstamais bārmenis ar pavāra un konditora profesiju, ideja neradās pēkšņi. "Uz visiem svētkiem mana sieviņa gatavo siļķi kažokā. Vienmēr skatījos un domāju, cik labi viss ne tikai kopā izskatās, bet arī garšo, tāpēc jau sen radās doma vietnē "Instagram" uztaisīt "šubas" profilu un taisīt pēc pasūtījuma. Kūkas un saldos var pasūtīt, bet "šubu" nekur nebiju redzējis – gan jau kaut kur lielveikalos var pasūtīt, bet tas vairs nav tas."

Reizenbergs teic, ka ideja aizmirsta un palikusi karājamies gaisā līdz brīdim, kad valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis. "Lai vienkārši nesēdētu četrās sienās, izdomājām pamēģināt trauciņos uztaisīt "šubu" un ielikt pārdošanā. Aizskrēju uz tirgu visu sapirkt un braucot domāju, kaut tik neviens šodien kaut ko tādu jau nebūtu ielicis. Biju nedaudz sabijies, jo, nedod Dievs, kāds būs paspējis jau ielikt pirms mums." Sākumā iepirkti 10 trauciņi un viss nepieciešamais pagatavošanai, bet pēc tam puse vakara pavadīts pie plīts. "Ieliku internetā paziņojumu, ka man ir 10 siļķes kažokā, un ātri vien telefons bija karsts," atceras Reizenbergs, piebilstot, ka arī šobrīd cilvēku interese ir gana liela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!