No sarkanvīna līdz kaķuzālei: 'Tasty' lielais olu krāsošanas eksperiments
Foto: DELFI

Teju katru gadu, tuvojoties Lieldienām, daudzi apņemas olu krāsošanas jomā izmēģināt dažādu dabas materiālu spēku, bet pirmssvētku steiga dara savu un bieži vien attopamies vien pēdējā brīdī, kad, stāvot pie kases lielveikalā, neatliek nekas cits, kā iemest groziņā košu paciņu ar nezināmas izcelsmes krāsvielām. Otra galējība ir sīpolu mizas – kaut rezultāts ir pagalam paredzams, tomēr gadu no gada spītīgi turpinām apgalvot, ka tieši brūnraibās oliņas ir "vissmukākās".

"Vai tiešām savas iespēju robežas izsmēlušās sīpolu mizas ir vienīgais veids, kā dabīgā veidā piešķirt olām spilgtu toni?" – šādu jautājumu Lieldienu gaidās sev uzdod daudzi. Tādēļ mēs – "Tasty" radošā komanda – jau pirms svētkiem praksē pārbaudījām vairākus olu krāsošanas mītus, lai pārliecinātos, kuri dabas materiāli olām piešķir "Instagram" publikācijas cienīgu toni, bet kuri ir veltīga laika un kapitāla šķērdēšana.

Noderīgi padomi

No sarkanvīna līdz kaķuzālei: 'Tasty' lielais olu krāsošanas eksperiments
Foto: DELFI

Krāsošanai labāk neizvēlēties ļoti svaigas olas, jo tām būs grūti nolobīt čaumalu.

Pirms ķerties pie olu vārīšanas un krāsošanas, izņem tās no ledusskapja un atstāj uz pāris stundām sasilt līdz istabas temperatūrai.

Ja vēlies, lai olas nokrāsotos vienmērīgāk, tās vispirms nomazgā vieglā ziepjūdenī.

Piemērotākais vārīšanas ilgums ir 8-10 minūtes. Vārot olas īsāku brīdi, tās būs mīkstākas, tomēr jāatceras, ka Lieldienās mēdzam uzvārīt pārāk daudz olas, kuras nemēdz apēst uzreiz, bet aukstas, mīksti vārītas olas negaršo pārāk labi.

Pirms ķerties pie darba, "izstudē" šo infografiku, lai uzzinātu citus vienkāršus padomus, kā pareizi sagatavot olas krāsošanai.

Lasot tālāk, uzzini, kāda bija "Delfi" ziņu nodaļas žurnālistes Vitas Daukstes un "Tasty" redaktores Jolantas Rozes pieredze, krāsojot olas ar mājās atrastajām izejvielām, bet te vari iepazīties ar "Tasty" redaktores Ketijas Nuķes-Osītes iepriekš veiktā olu krāsošanas eksperimenta rezultātiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form