Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 25. jūlijā, norisinājās trešais Latvijas gardākā kūka konkursa reģionālais pusfināls, kuru rīko Rimi Latvia. Arī šoreiz Rimi Gardēži noskaidroja divas pašas labākās kūkas un to cepējas starp desmit pusfināla dalībniecēm. Labākās pēc tiesnešu izvēles šoreiz ir Laimdota Berģīte no Rīgas, kura pagatavoja kūku "Laimes Zeme", kā arī Jana Bane no Ķekavas ar savu kūku "Latvijas ogu grozs". Pusfināla uzvarētājas tālāk dosies uz finālu, lai pretendētu uz Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.

Šoreiz pusfinālā tika uzņemts arī dalībnieks, kas pārstāvēja stipro dzimumu – Ritvars Toms Logins no Ulbrokas. Viņš konkursā piedalījās ar kūku "Latvijas Zaļais", un par to saņēma veicināšanas balvu. Arī šoreiz starp žūrijas locekļiem bija pazīstamie Rimi Gardēži – Signe Meirāne, Normunds Baranovskis, Inga Pūce un Liene Zemīte. Kūku vērtēšanā tika ņemta vērā to garšas bagātība, oriģinalitāte, vizuālais noformējums un konditora meistarība.

Žūrijas locekle Liene Zemīte izteicās, ka viņai ir bijis visgrūtāk novērtēt pusfināla dalībnieku sniegumu, jo receptes esot bijušas sarežģītākas, bet sastāvdaļas – interesantākas. Kūkās likti tādi gardumi, kā fritēti ķērpji, pupiņas, kabači, cigoriņi, kakao sviests un pat mannā putra. Bet viena no pusfināla uzvarētājām Jana Bane par savas ogu kūkas uzvaru ir īpaši priecīga: "es kūkā ietvēru veselīgu biezpiena krēmu un dažādas ogas, kas augušas gan manā, gan kaimiņu dārzā, jo atbalstu Latvijā audzētus produktus. Līdz konkursa finālam noteikti piestrādāšu pie kūkas ārējā noformējuma, lai viss izdotos tikpat labi."

Nākamais konkursa Latvijas gardākā kūka pusfināls norisināsies 1. augustā Rēzeknē, kurā arī tiks izvēlēti divi gardāko kūku cepēji. Bet konkursa fināls notiks 15. augustā Rīgā, kur par uzvaru cīnīsies desmit reģionālo pusfinālu uzvarētāji.

Iedvesmojies no kūku meistariem un pagatavo gardumu pats, vadoties pēc kādas no Tasty.lv receptēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!