Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā Latvijas Biškopības biedrības rīkotajā konkursā noskaidrots "Latvijas Atzītākais medus 2015", informēja biedrība.

Par Latvijas atzītāko medu noteikts biškopes Aigas Zeltgraudas meža-pļavu ziedu medus. Savukārt otro vietu ieguva biškopja Jāņa Vainovska viršu medus, bet trešo vietu - biškopes Lienas Mucenieces dažādu ziedu medus.

Visiem konkursa finālistiem tika pasniegti Jelgavas novada pašvaldības diplomi un dāvanas no Latvijas Biškopības biedrības.

Ar medaļām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējā starptautiskajā izstādē "Riga Food", kas norisināsies no 2. septembra līdz 5. septembrim.

Latvijā darbojas vairāk nekā 3200 biškopju, tikmēr atbilstoši Eiropas standartiem Latvijā ir 50 profesionālas biškopības saimniecības, kurām medus ražošana ir bizness, nevis hobijs. Atkarībā no laikapstākļiem Latvijā gadā tiek ievāktas aptuveni 700-2000 tonnu medus.

Kā ziņots, "Riga Food 2015" šogad Ķīpsalā norisināsies no 2. septembra līdz 5. septembrim.

Pagājušajā gadā izstādē piedalījās 682 kompānijas, no kurām 28% bija no ārvalstīm. Četru dienu laikā izstādi apmeklēja pārtikas nozares profesionāļi no 41 valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!