Foto: Publicitātes foto
Jau otro reizi Valmiera aicinās uz Restorānu nedēļu, apmeklētājus iepriecinot ar seno garšu piedāvājumu mūsdienīgā izpildījumā. Restorānu nedēļa šoruden notiks no 6. līdz 12. novembrim, "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Jau izsenis ļaudis pratuši novērtēt un izmantot dabas sniegtās veltes. Vēl senajā viduslaiku virtuvē galdā tikuši celti labumi, ko dāsni piedāvāja vietējie lauki, meži, upes un pļavas, tā arī mūsdienās augstā godā tiek turēti sezonālie, Latvijā audzētie un lolotie produkti.

Valmieras Restorānu nedēļas apmeklētājiem šoruden būs iespēja iepazīt bagātīgās gastronomiskās tradīcijas un plašo Latvijas virtuves garšu paleti šādos restorānos: "Rātes vārti"; "Vecpuisis"; "Agnese"; Dikļu pils restorāns; Valmiermuižas alus virtuve, stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Bulmeistare.

Īpašie piedāvājumi būs pieejami par 20 eiro kā vairāku kārtu maltīte, ko katrs restorāns piedāvās pēc savas izvēles. Lai nobaudītu senās garšas mūsdienīgā izpildījumā, nepieciešama iepriekšēja galdiņa rezervācija kādā no sev interesējošajiem restorāniem. Plašāka informācija par Valmieras Restorānu nedēļas rudens ēdienkartēm jau drīzumā būs atrodama www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās, stāsta Bulmeistare.

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam līdzfinansēta projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai" un aktivitāšu kopuma "Eiropas Gastronomijas reģions 2017" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!