Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā sestdienā norisinājās 8. Baltijas vīnziņu konkurss "Vana Tallinn Grand Prix", kurā par labāko tika atzīts Latvijas pārstāvis Ronalds Pētersons, pārspējot Igaunijas Vīnziņu skolas lektoru Kristjanu Markī un restorāna "Burkāns" vīnzini Kasparu Reitupu.

Konkursā, kas norisinājās divas dienas, zināšanās un prasmēs sacentās trīs labākie vīnziņi no katras Baltijas valsts. Dalībnieku iemaņu novērtēšana bija uzticēta starptautiskai žūrijai vīnzinību pasniedzēja un 2009. gada "Vana Tallinn Grand Prix" konkursa uzvarētāja, zviedru speciālista Sērena Poloniusa vadībā, "Tasty.lv" ziņo pasākuma rīkotāji no AS "Liviko", kas ir leģendārā liķiera "Vana Tallinn" ražotāji.

Konkursa gaitā tā dalībnieki divu dienu laikā demonstrēja gan savas teorētiskās zināšanas, gan arī praktiskās iemaņas. Priekšsacīkšu kārtā ar rakstiska testa un dažu praktisku uzdevumu palīdzību tika noskaidroti konkursa finālisti. Absolūtais uzvarētājs tika noskaidrots konkursa finālā, kad par galveno balvu sacentās pirmās dienas četru labāko rezultātu īpašnieki. Finālistiem bija jāizpilda šādi uzdevumi: kļūdu labošana deserta vīnu kartē; dzirkstošā vīna pasniegšana; vīna dekantēšana un pasniegšana; vīna pieskaņošana maltītei, kā arī vīna un stipro alkoholisko dzērienu "aklā" degustācija.

"Baltijas vīnziņu lielās balvas izcīņa tiek rīkota ar mērķi pulcēt un apzināt vīnziņus no visām trim Baltijas valstīm, dodot tiem iespēju apliecināt savas spējas starptautiskā līmenī un dalīties zināšanās un pieredzē ar kolēģiem," uzsver AS "Liviko" valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi. "Liķieris Vana Tallinn ir patiesi leģendārs produkts – aizvadītajā mēnesī mēs izlaidām simtmiljono šī dzēriena pudeli. Tāpat par sava veida leģendu ir kļuvis arī tā vārdā nosauktais konkurss, kas ir viens no gada svarīgākajiem notikumiem ne vien vīnziņu vidū, bet arī vīna cienītāju sabiedrībā kopumā."

Latviju šī gada konkursā pārstāvēja vīnziņi Kaspars Reitups no restorāna "Burkāns", Artūrs Ambainis no restorāna "Vincents" un Ronalds Pētersons no "Noble Wine".

"Baltijas labākā vīnziņa tituls man ir liels pagodinājums, it īpaši ņemot vērā sīvo konkurenci un šā gada finālistu augsto sagatavotības līmeni. Teikšu godīgi, tik intensīvi vēl nevienam konkursam nebiju gatavojies, tāpēc īpašs paldies maniem sparinga partneriem un komandas biedriem no Latvijas," pēc konkursa atzina Rolands Pētersons.

Latvijas pārstāvis šajā konkursā uzvar jau otro gadu pēc kārtas - pērn par konkursa uzvarētāju kļuva Latvijas pārstāvis Jānis Kaļķis, aiz sevis atstājot Narimantu Mieži no Lietuvas, kā arī igauni Kristjanu Markī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!